Agassi si Steffi Graf la Sports Festival - Sports Festival

Agassi &
Steffi Graf

SPORTS FESTIVAL

15 iunie 2024,
BT Arena

Aniversăm Ediția a 5-a a SPORTS FESTIVAL alături de TITANI! Pentru prima dată în România, cei doi campioni se vor întâlni cu fanii într-un show demonstrativ unic în lume.


Show-ul demonstrativ de tenis se va juca sâmbătă, 15 iunie 2024, în BT Arena, și marchează a 5-a ediție a Sports Festival. Doi din cei mai buni jucători de tenis din toate timpurile, dau evenimentului greutatea celor 30 de titluri de Grand Slam pe care le-au câștigat împreună. Idoli pentru milioane de oamenii, Agassi și Steffi Graf, titanii care ne-au oferit trăiri intense de neuitat, vin la Cluj!

Andre Agassi, loc 1 mondial, 8 titluri de Grand Slam și 1 aur olimpic

Supranumit The Punisher, și-a început cariera de tenismen in anii 80 și a devenit cunoscut nu doar pentru abilitățile sale excepționale pe teren, ci și pentru stilul său inconfundabil de joc, caracterizat de un retur de serviciu puternic și un backhand agresiv. Are opt titluri de Grand Slam la activ, incluzând câștigarea Australian Open de două ori (1995, 2000), Roland Garros în 1999, Wimbledon în 1992 și US Open de două ori (1994, 1999). Agassi este primul jucător care a făcut Golden Slam a câștigat toate Grand Slam-urile și medalia de aur olimpică în același an precum și singurul om care a câștigat un Super Slam în carieră – toate Grand Slam-urile, plus medalia de aur olimpic și ATP Finals, tot în același an.

El a fost primul jucător care a câștigat toate cele patru competiții de simplu pe trei suprafețe diferite (hard, zgură și iarbă) și încă este americanul care a câștigat cel mai recent Openul Francez (în 1999) și Australian Open (în 2003).

Agassi a ajuns pe locul 1 mondial pentru prima dată în 1995, dar problemele personale, din afara terenului, l-au făcut să scadă în clasament până la locul 141, în 1997, făcându-i pe mulți să creadă că cariera lui s-a încheiat. A revenit pe locul 1 în 1999 și s-a bucurat de cea mai de succes etapă din cariera sa, în următorii patru ani

În 2006, Andre Agassi s-a retras oficial din tenis, punând capăt unei cariere impresionante. Este adesea apreciat nu doar pentru realizările sale sportive, ci și pentru contribuțiile sale ulterioare la comunitate și pentru deschiderea sa sinceră în autobiografia sa, „Open”, în care împărtășește experiențele și luptele sale personale.

Steffi Graf, locul 1 mondial 377 săptămâni, 22 trofee de Grand Slam, 1 aur olimpic

Steffi Graf este una dintre cele mai mari și influente jucătoare de tenis din istorie. În perioada profesionistă de joc, între 1982 și 1999, a reușit să acumuleze un palmares impresionant.

Cunoscută pentru stilul său agresiv și pentru abilitățile sale deosebite, Steffi Graf a câștigat un total de 22 de titluri de Grand Slam, inclusiv fiecare dintre cele patru turnee majore. Ea a realizat „Golden Slam” în 1988, câștigând toate cele patru turnee de Grand Slam și medalia de aur olimpică în același an.

Graf a fost recunoscută pentru forehand-ul său puternic, viteză și agilitate pe teren, iar rivalitățile ei cu alte mari jucătoare precum Martina Navratilova, Chris Evert și Monica Selesau adăugat dramatism și intensitate în lumea tenisului.

În afara terenului de tenis, Steffi Graf a fost mereu foarte modestă, orientată spre caritate. Ea s-a retras din tenis în 1999, după ce a ocupat locul întâi în clasamentul WTA pentru un record de 377 de săptămâni.

Steffi Graf continuă să fie implicată în diverse activități caritabile și formează împreună cu Andre Agassi unul dintre cele mai faimoase cupluri din lumea tenisului.

Simona Halep, locul 1 mondial multiple perioade, 2 trofee de Grand Slam

Simona Halep este cea mai mare jucătoare de tenis din România, din toate timpurile. Și-a început cariera profesionistă în 2006 și a atras atenția rapid datorită abilităților sale remarcabile pe teren. Este cunoscută pentru jocul ei inteligent, agilitatea, și capacitatea de a acoperi terenul în mod eficient. Unul dintre punctele forte ale Simonei Halep este backhand-ul, iar abordarea ei strategică în meciuri a adus rezultate remarcabile.

Simona a câștigat două titluri de Grand Slam: Roland Garros în 2018 și Wimbledon în 2019. De-a lungul carierei sale, a ocupat poziția de lider în clasamentul WTA, fiind numărul 1 mondial în mai multe perioade.

Andrei Pavel, fost locul 13 mondial, al doilea cel mai bine clasat tenismen român

Andrei Pavel este al doilea cel mai bine clasat jucător de tenis român, după Ilie Năstase. Fost locul 13 mondial. A început să se facă remarcat pe scena internațională în anii ’90 și a avut un impact semnificativ în circuitul ATP. Stilul său de joc se caracteriza prin lovituri precise și tehnice, iar abordarea sa inteligentă în teren i-a adus numeroase succese. Un moment de referință în cariera lui Andrei Pavel a fost câștigarea turneului ATP de la Montreal în 2001, unde l-a învins pe Andre Agassi în finală. Acest succes l-a propulsat pe Pavel în atenția lumii tenisului.

Andrei Pavel a reprezentat România în Cupa Davis și a contribuit semnificativ la performanțele echipei naționale. După retragerea sa din tenisul profesionist, el a continuat să fie implicat în tenis, devenind antrenor și căpitan al echipei de Cupa Davis a României.

evenimentul sportiv al anului în România, se joacă la Sports Festival!

#JoinTheCelebration