Patrick Ciorcilă este fost jucător de tenis, care a transformat pasiunea pentru tenis in profesie. Este manager al clubului sportiv Winners, unul dintre cele mai moderne cluburi sportive din zona Transilvaniei, cu opt terenuri de zgură roșie, trei terenuri de padel, unul de fotbal, două de tenis cu piciorul și un restaurant cu terasă.
Din 2021, este directorul singurului turneu de tenis WTA250 din România, Transylvania Open, declarat de jucătoare, în 2022, cel mai bun din lume, pe categoria lui.
Patrick este și cofondator al Sports Festival, cel mai mare eveniment multi-sportiv din România.
Andrei Vochin a fost peste 30 de ani ziarist de presă scrisă, la publicațiile Sportul românesc, ProSport, Gazeta Sporturilor, pe care le-a și condus din postura de manager, și la Fanatik. În tot acest timp a făcut analize de televiziune la emisiuni cu profil sportiv precum Procesul Etapei – ProTV, Recursul Etapei – Antena 1, Realitatea Sportivă – Realitatea TV, Zona Verde – GSP TV, Fotbal Club, Fanatik Show – DigiSport, La Dolce Liga, Sport Report, Sport Center – Telekom Sport/ Orange Sport; iar 10 ani a făcut comentarii TV pentru meciurile de fotbal la ProTV, TVR, Antena 1, GSP TV. Este autorul cărții ”SuperSteaua”.
În prezent este consilier al președintelui FRF, Răzvan Burleanu.
Corina Caragea este prezentatoare de ştiri sportive la Pro TV.
Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, din cadrul Universităţii Bucureşti, acolo unde a absolvit specializarea de Relaţii Publice şi Publicitate. Are o experiență de aproape 20 de ani în televiziune, este creator de conținut, pasionată de călătorii, cu peste un milion de urmăritori în social media. La Euro2020 a fost prezentator al turneului final de la București.
Tudor Giurgiu este un regizor și producător român de film. Pe lângă filmul de ficțiune, a realizat și videoclipuri muzicale și filme documentare. Are compania sa de producție de film, Librafilm, și este inițiatorul și președintele Festivalului Internațional de Film Transilvania.
Pasionat jucător de tenis și fan al sportului alb, Tudor Giurgiu a început, în 202, filmarea unui documentar despre Ilie Năstase, pe care îl va proiecta anul acesta la TIFF. ”Nasty” conține o serie de interviuri și momente memorabile povestite de foști sau actuali mari campioni, din tenis sau alte sporturi, printre care Rafael Nadal, John McEnroe, Bjorn Borg, Boris Becker, Stan Smith, Billie Jean King, Mats Wilander, Nadia Comăneci sau Gheorghe Hagi.
Dani Otil este unul dintre cei mai cunoscuti prezentatori de televiziune din România. A fost angajat la Radio Contact, Radio Vest Timişoara, Naţional FM și Naţional TV. Zece ani din viață i-a petrecut în spatele microfonului, însă oportunitatea cea mai mare a fost proiectul „Neatza cu Răzvan și Dani”, emisiunea pe care o prezintă încă din anul 2008.
Pe langa televiziune, marea pasiune a lui Dani este sportul extrem. Practică hard enduro de peste 15 ani și se antrenează constant la sală de peste 25. Concureaza de 8 ani în campionatele auto de Anduranță, Radical Cup si SuperRally.
Pasiunea pentru sport l-a adus și la Sports Festival, încă de la prima ediție.
Larisa Iordache este gimnastă, câștigătoare a medaliei de bronz în proba pe echipe la olimpiada din 2012, cvadruplă medaliată mondială și de 12 ori medaliată europeană.
Provine dintr-o familie de sportivi: fratele ei practică fotbal de performanță, mama ei a făcut handbal, iar tatăl fotbal. A cucerit prima medalie de campioană națională la 8 ani, la concursul „Mica Gimnastă”.
În prezent, Larisa Iordache este antrenoare de gimnastică.
Simone Tempestini este pilot de raliu român, de origine italiană. A debutat în 2007, la doar 13 ani în campionatul Național de Slalom Paralel, pe care l-a și câștigat de două ori, iar la 16 ani în Campionatul Național de Raliuri. La 21 de ani deja devine, pentru prima oară, campion național absolut. De atunci a câștigat 7 ediții ale Campionatului Național de Raliuri.
În 2016 câștigă, în premieră pentru România, campionatul Mondial de raliuri la clasa Junior WRC și la clasa WRC3 (2 roți motrice).
Are 28 de ani și mai are nevoie doar de un singur titlu pentru a-l egala pe campionul motorsportului românesc, faimosul pilot Titi Aur.
Simone are cea mai bună clasare într-un Campionat Mondial de Raliuri – locul 8 în Turcia, în 2018, și cea mai bună clasare în Campionatul European de Raliuri, locul 4, în 2022, din istoria modernă a motorsportului din România.
De altfel, în 2022 a terminat pe locul 4, în clasamentul general de la Campionatul European de Raliuri.
Simone a moștenit pasiunea lui pentru motorsport de la tatăl lui Marco, pilot de raliuri și el, are cetățenia română din 2016 și consideră Cluj-Napoca și România: acasă!
Ștefan Odea este scouting coach la U Banca Transilvania, campioana României la baschet masculin.
A fost olimpic la matematică, a făcut baschet de performanță, dar a ales să facă Facultatea de Matematică din cadrul Universității București și s-a înscris la un master în domeniu.
A combinat cele două pasiuni, matematica și baschetul, și a ajuns să facă ceea ce în America se numește Data Analyst sau Scientist.
A lucrat la Știința București, Dinamo și FC Argeș Pitești, regăsindu-se în 2021 și în staff-ul naționalei României.
Munca lui este esențială pentru a pregăti meciurile, discută în permanență cu Mihai Silvășan și îi pune la dispoziție informația de care nevoie pentru a face strategia de joc.
Vizionează, analizează și notează fiecare aspect din meciurilor U-BT, dar și ale adversarilor. E un proces care se bazează pe statisticile tradiționale ale echipelor, cum ar fi puncte, recuperări și pase decisive, și statistici avansate care analizează victoriile și înfrângerile.
Este un scrimer român, proba sabie, laureat cu aur la Jocurile Olimpice din 2000 și cu bronz la Jocurile Olimpice din 2008. A cucerit titlul de campion mondial în proba de sabie în anul 2005. Și-a început cariera de antrenor la CS Dinamo București și ulterior la lotul olimpic de sabie masculin al României cu care a câștigat medalia de argint la Jocurile Olimpice 2012 în proba pe echipe. În perioada 2013-2016 a fost președinte al Federației Române de Scrimă și, din 2016 este președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Roman.
Elisabeta Lipă este canotoare româncă, maestră emerită a sportului, care în anul 2000, a fost declarată cea mai bună canotoare a secolului de către Federația Internațională de Canotaj și i-a fost conferit Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de comandor. Tot în același an, în Elveția, Elisabeta Lipă a primit medalia „Thomas Keller”, cea mai înaltă distincție din canotaj. Din partea COSR i-a fost decernat trofeul „Colanul de Aur”.
A debutat la vârsta de 19 ani la Jocurile Olimpice de vară de la Los Angeles 1984.
Are în palmares 5 medalii de aur, 2 de argint și una de bronz la șase ediții de Jocuri Olimpice, a fost de 25 ori campioană a României. A fost ministrul Tineretului și Sportului în perioada 2015-2017.
În prezent, Elisabeta Lipă este președintele Federației Române de Canotaj și vicepreședinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român.
Adrian Ilie este un jucător român de fotbal, atacant, component al echipei naționale de fotbal a României pentru o perioadă de aproximativ 10 ani, 1990-2000.
A crescut într-o familie în care fotbalul era foarte important, tatăl si unchiul erau jucători și ei. Tradiția s-a transmis mai departe la Adrian și fratele lui, Sabin.
A fost junior la Craiova și a debutat la Electroputere. La nivel de club, a continuat cu Steaua București (1993-96), Galatasaray (1996-98), Valencia – unde a câstigat cu echipa sa cupa, campionatul și a jucat finala Champions League în perioada 1998-2002, Alavés (2002-03), Beșiktaș (2004) și FC Zurich (2004-2005).
În echipa națională de fotbal a României, Ilie a fost selecționat de 55 de ori, înscriind 13 goluri. A debutat la echipa Națională la 19 ani, în meciul din Israel, înainte de Mondialul din 1994. A jucat la Campionatul European de Fotbal 1996, la Campionatul Mondial de Fotbal 1998, Campionatul European de Fotbal 2000.
În martie 2008, a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a, pentru rezultatele obținute la turneele finale din perioada 1990-2000 și pentru întreaga activitate.
Porecla lui din fotbal este Cobra, nume pe care i l-a dat Claudio Ranieri când îl antrena pe Ilie la Valencia: „E letal, mușcă și omoară, la fel ca o cobră”.
Ioan Ovidiu Sabău este antrenor de fotbal și fost jucător care în prezent conduce echipa Universitatea Cluj din poziția de director tehnic.
În 1985, a debutat în fotbal la Universitatea Cluj, alături de această echipă jucând în premieră în Divizia A un an mai târziu. După jumătate de sezon la ASA Târgu Mureș, face pasul spre fotbalul mare, semnând pentru Dinamo București, cu care câștigă și primul titlu de campion din carieră, în 1990.
Prezența la Campionatul Mondial de Fotbal 1990 atrage atenția cluburilor importante din Europa și după turneul final semnează cu echipa olandeză Feyenoord Rotterdam. În tricoul acestei echipe câștigă două Cupe ale Olandei, iar în 1992 acceptă oferta venită de la fostul antrenor de la Dinamo, Mircea Lucescu, de a face din nou echipă, de această dată în Italia, la Brescia Calcio. În 1996, îl urmează pe Lucescu la Reggiana, apoi după un alt sezon la Brescia, revine în țară, la Rapid București, unde cucerește al doilea titlu de campion al României, în 1999.
Este singurul român care a apărul pe coperta unui joc din seria FIFA, FIFA 96.
După un sezon petrecut la Universitatea Cluj, ca jucător-antrenor, ajutându-și echipa de suflet să revină în Liga a 2-a, se întoarce la Rapid, unde își încheie cariera în 2003.
Alexandru este licențiat în Comunicare și Relații Publice la SNSPA și certificat de UEFA în Managementul Fotbalului. Specializarea în organizarea de Evenimente sportive a fost consolidată cu Diploma de Studii Avansate (DAS) în Leadership și Managementul Fotbalului, acordată de Universitatea din Lausanne/ UEFA, dar mai ales cu experiența de Manager Operațional la EURO 2020 la București. Actualmente este liderul proiectului de organizare a EURO Under-21 în România și conduce departamentul de Evenimente al FRF.
Simona Amânar este gimnastă româncă de talie mondială, care și-a pus amprenta definitiv asupra acestei discipline sportive prin săritura extrem de dificilă care îi poată numele. Are în palmares 7 medalii olimpice,10 medalii la campionatele mondiale de gimnastică, 12 medalii europene și a câștigat cu echipa României patru titluri mondiale consecutive. Săritura care îi poartă numele a fost executată în premieră de Simona Amânar la Olimpiada din 2000.
Este inclusă în International Gymnastics Hall of Fame. În 2000 i-a fost conferit Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de comandor.
În prezent este cadru universitar la Universitatea de Vest din Timișoara, în cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport, este Director al Academiei Olimpice Române și membru în comitetul executiv al COSR.
Miruna este elevă în clasa a 9-a la Spark International Hybrid High School și beneficiară a unei burse datorită pasiunii sale pentru echitație. Primul contact cu caii a avut loc în 2018. Inițial a fost doar un hobby, un mod de a petrece timpul liber alături de alți copii. Pentru ea, în următorii 2-3 ani, hobby-ul s-a transformat în pasiune. După terminarea clasei a opta, ea a început să se antreneze cu o frecvență mai mare la centrul de echitație HorsilvaniaStar, Coltău, Maramureș, și să ia contact cu lumea celor pasionați de călărie vizitând diverse herghelii și centre de echitație.
Ana Bogdan este jucătoare profesionistă de tenis. A fost locul 2 la nivel mondial, la Juniori, iar după ce și-a făcut debutul în turneul profesionist, în 2007, ea a ajuns pe locul 46 mondial în clasamentul WTA, în octombrie 2022.
Ana provine dintr-o familie de sportivi, amândoi părinții fiind schiori de performanță. Este din Sinaia și la început s-a antrenat cu tatăl ei, fiind singura jucătoare de tenis din oraș.
În prezent ocupă locul 63 WTA.
Prof. Univ. Dr. Daniel David este rector al Universității Babeș-Bolyai, profesor „Aaron T. Beck” de psihologie clinică şi psihoterapie (ştiinţe cognitive clinice), directorul fondator al Departamentului de Psihologie Clinică şi Psihoterapie în universitatea pe care o conduce. De-a lungul timpului a fost preşedinte al International Institute for the Advanced Studies of Psychotherapy and Applied Mental Health, al Colegiului Psihologilor din România, filiala Cluj, şi al Asociaţiei de Psihoterapii Cognitive şi Comportamentale din România. Este președintele Asociației Psihologilor din România și profesor asociat şi la prestigioasa instituţie medicală Icahn School of Medicine at Mount Sinai, New-York, SUA şi directorul programului de cercetare la Albert Ellis Institute, New York, USA, un institut de referinţă la nivel internaţional pentru cercetarea şi practica în psihoterapie şi sănătate mintală.Din 2022, este membru al Academiei Române și al Academiei Europaea (the Academy of Europe), fiind inclus în analiza Scopus (Elsevier-Stanford), din 2022, între primii 2% cei mai citați oameni de știință ai lumii pentru toată cariera în psihologie clinică și cei mai citați oameni de știință ai lumii.
Cristian Dulca este un antrenor român de fotbal, fost fotbalist și în prezent selecționer al primei reprezentative de fotbal feminin a României. În cariera de fotbalist, a evoluat printre altele pentru CFR Cluj, Rapid București, U Cluj, Pohang Steelers (Coreea de Sud) sau Honved Budapesta (Ungaria) și a strâns șase selecții pentru echipa națională de fotbal a României pentru care a fost selecționat la Campionatul Mondial de Fotbal din 1998.
Cristi Dulca a preluat Naționala de fotbal feminin a României în 2021, cu un obiectiv ambițios de a se califica la Campionatul European din 2025, care va fi găzduit de Elveția.
Paul este fost jucător profesionist şi antrenor de baschet, cantautor, psihoterapeut, conferențiar, publicist şi scriitor.
În timp ce practica baschetul de performanță, a studiat Psihologie, Filosofie și Sport.
Baschetul a fost o dominantă a vieții sale timp de 19 ani: a făcut parte din lotul național, atât de juniori, cât și de seniori, iar cu U-Mobitelco BT Cluj-Napoca a luat și titlul național la seniori, însă, din cauza unei accidentări, a fost nevoit să se retragă din activitatea competițională, devenind ulterior antrenorul secund al echipei căreia și-a dedicat aproape întreaga carieră de jucător.
În prezent, este un psihoterapeut pasionat, autorul cărților Așa simțit-a Zarathustra, Eu sunt un visător malign, Conglomerat al morții.
Camelia Potec este o înotătoare româncă care a câștigat medalia de aur la 200 m liber la Jocurile Olimpice de la Atena.
A început să practice înotul la vârstă de nouă ani. În decursul celor 20 de ani de activitate sportivă a cucerit peste 200 titluri naționale și a realizat multiple recorduri. De-a lungul carierei a obținut 21 de medalii pe plan internațional, una la Jocurile Olimpice (1-0-0), trei la Campionatele Mondiale (0-1-2) și 17 la Campionatele Europene (4-3-10).
În 2004 a primit Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a cu două barete și Ordinul „Meritul Sportiv” clasa I.
Este președinte al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern (FRNPM), din 2013, iar 2016 a fost aleasă în funcția de vicepreședinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român.
Specialist în folosirea datelor pentru decision-making în sport, Andrei are studii în marketing, management, leadership și negociere la University of Southampton și Université de Lausanne. A fost implicat în organizarea a două evenimente sporive majore FIFA Women’s World Cup (Franța, 2019) și UEFA EURO 2020, iar în prezent coordonează programul de voluntariat pentru UEFA Under-21 Championship 2023 din București și Cluj, pe lângă rolul de coordonator al departamentului de Insights al FRF.
Gheorghe Popescu, cunoscut mai ales ca Gică Popescu, este unul din cei mai marcanți fotbaliști al Generației de Aur, în prezent impresar, președinte al clubului Farului Constanța și „căpitanul“ Football Museum Bucharest, singurul muzeu din România dedicat fotbalului.
A participat cu echipa națională de fotbal a României la trei turnee finale ale Campionatelor mondiale (1990, 1994 și 1998) și la două ale Campionatelor europene de fotbal (1996 și 2000). De-a lungul carierei a jucat la CS Universitatea Craiova, Dinamo București, Steaua București, PSV Eindhoven, Tottenham Hotspur, FC Barcelona, U.S. Lecce, Galatasaray S.K. (cu care a câștigat Cupa UEFA în 2000) și SV Hannover 96, câștigând 13 trofee.
A fost căpitanul celebrei echipe FC Barcelona, cu care a câștigat Cupa Cupelor.
Este fost baschetbalist, antrenorul campioanei României la baschet masculin U Banca Transilvania, membru în Euroleague Head Coaches Board.
Ca jucător, a activat întreaga carieră la Universitatea Cluj, are 8 titluri naționale la juniori, a fost campion național, triplu vicecampion național și finalist CEBL.
A fost antrenor secund al U-BT în sezonul 2015-2016, după care a preluat echipa antrenor principal, trecându-şi în palmares cu echipa lui titluri naţionale, Cupa României, Supercupa, precum şi atingerea fazei sferturilor de finală în Liga Campionilor.