Sports Talks - Sports Festival

Sport Talks

Tot ce se vede pe teren are o poveste fascinantă, de culise, care îți poate schimba viața.


În 2024, motivația este tema Sports Festival. Motivația, de ce-ul care stă la baza tuturor acțiunilor noastre, iar în sport este motorul care generează constanță în antrenare, dedicare și performanță. La Sports Talks, vrem să aflăm totul despre motivație din perspectiva spotivilor de performanță, a oamenilor implicați în fenomenul sportului, psihologi, nutriționiști, oameni de business, fani.

Vorbim despre cum o activăm cum o facem să funcționeze echilibrat, fără să devină o obsesie care distruge din interior, cum e întreținută de echipa din jur, cum se transformă ea în timp și cum se translatează din sport în viața de zi cu zi. Moderatorii dialogurilor Sports Talks sunt Mihnea Măruță și Cristian Mîndru.

Joi

 image

Patrick Ciorcilă

Co-fondator Sports Festival, directorul celui mai bun turneu WTA250 din lume, Transylvania Open

 image

Răzvan Peristeri

Psihoterapeut Regina Maria și Președinte al Aikido Club Aikitenshin Dojo și al Federației Române de Aikido Modern

 image

Sorin Babii

Fost trăgător de tir român, laureat cu aur la Seul (1988) și cu bronz Barcelona (1992). A reprezentat România la șase ediții ale Jocurilor Olimpice. În prezent este președintele Federației Române de Tir.

Vineri

 image

Mihai Silvășan

Fost baschetbalist, căpitanul echipei națioanale de seniori, precum și căpitanul formației U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, pe care în prezent o antrenează. Silvășan este și antrenorul echipei României de baschet masculin.

 image

Laura Gavrilaș

Nutriționist, dietetician, cu experiență profesională în toate domeniile relevante ale nutriției și dieteticii, activitate clinică, didactică și de cercetare. Este membru în Consiliul Director al Asociației Dieteticienilor din România și cadru didactic al Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca. În prezent, este membru în Consiliul Național din cadrul Colegiului Dieteticienilor din România.

 image

Arian Notrețu

Sportiv paralimpic, campion mondial la înot la Campionatul Mondial de înot de la Berlin 2022 (aur la 200 m liber și argint la 50m spate, în proba de tineret, și bronz la liber, în proba de seniori); triatlonist

 image

Irina Deleanu

Fostă sportivă de gimnastică ritmică. La Campionatul Mondial de gimnastică ritmică din 1992⁠ a câștigat medalia de bronz la coardă. La Jocurile Olimpice de vară din 1992 s-a clasat pe locul 6. În prezent conduce Federația Română de Gimnastică Ritmică.

 image

Ioana Moldovan

Medic specialist neurochirurg, asistent universitar UMF, catedra de Histologie. Competențe: biorezonanță, reflexoterapie, presopunctură, fitoterapie, aromaterapie, homeopatie, acupunctură.

 image

Gabriel Cotea

Fondatorul COTEA MEDICAL CENTER, specialist în tratarea durerilor osteo-articulare, la sportivi, prin acupunctură; maestru de Aikido, centură neagră 5 dani.

 image

Cătălin Moroșanu

Kickboxer și pugilist român profesionist la categoria grea și fost jucător de rugby.

Sâmbătă

 image

Toma Coconea

Atlet de anduranță și parapantist, singurul participant la toate edițiile Red Bull X-Alps din lume.

 image

Virginia Ruzici

Fostă jucătoare profesionistă de tenis, cea mai bună clasare, numărul 8 WTA. A fost managerul Simonei Halep și comentator Eurosport.

 image

Ania Caill

Cea mai bună schioare alpină din România, singura reprezentantă a României în Cupa Mondială de Schi Alpin, cu două participări la Jocurile Olimpice de Iarnă, din 2014 și 2018. La Pyeong Chang (2018) a obţinut locul 28 în proba de coborâre şi locul 36 la slalom super-uriaş.

 image

Constantina Diță

Fostă atletă română, alergătoare pe distanțe lungi, specializată în maraton și semimaraton. La Jocurile Olimpice de vară din 2008, de la Beijing, a câștigat medalia de aur la proba de maraton, reprezentând România.

 image

Theo Cercel

Preparator fizic român care a lucrat cu mari tenismene din România - Simona Halep, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan.

 image

Ioan Achiriloaie

Antrenor de schi, fost schior profesionist de schi alpin, a participat la Jocurile Olimpice 2014, primul schior din România care a participat în Cupa Mondială la slalom super-uriaş şi coborâre.

 image

George Baltă

Speaker motivațional, fost rugbist. În 2006, jucătorul de rugby George Baltă a suferit un grav accident pe teren, în urma căruia a rămas paralizat de la piept în jos şi imobilizat în fotoliu rulant. În ciuda accidentului suferit, a sărit cu paraşuta, a zburat cu parapanta, a fost copilot în Raliul Harghitei, şi a participat la mai multe concursuri de alergare stradală din scaunul rulant. Filmul ”Mai departe” este ecranizarea vieții lui.

 image

Emi Cățe

Jucător de baschet român, în prezent joacă la U-Banca Transilvania, cea mai titrată echipă de baschet din România.

Duminică

 image

Andrei Pavel

Antrenor tenis, considerat cel mai valoros tenismen român de la Ilie Năstase. Cea mai bună clasare, numărul 18 ATP.

 image

Ciprian Lupu

Sportiv legitimat la CS Motorhome Napoca Rally Team, și licențiat FRAS, a intrat în Cartea Recordurilor, fiind prima persoană cu dizabilități din lume care obține un titlu de Campion Național al unei categorii, în competițiile automobilistice.

 image

Adi Lupu

Practicant Street Workout & Calisthenics

 image

Robert Glință

Fost înotător român, deținătorul recordului mondial pentru juniori și recordul național pentru seniori la 100m spate în bazin scurt

 image

Alisia Perșa

Campioană mondială la Street Workout și Calisthenics, titlu obținut în 2023, la Campionatul Mondial din Riga (Letonia).

 image

Ömer Tetik

CEO al Băncii Transilvania din 2013. Are peste 20 de ani de experiență în banking, în România, Rusia și Turcia. Sub coordonarea sa, BT a ajuns cea mai mare bancă din România și din Sud-Estul Europei. Banca Transilvania este brandul care se asociază în principal cu sportul și valorile sale, astfel, din 2016, este partenerul Federației Române de Baschet, finanțatorul principal al Clubului Sportiv U-BT Cluj-Napoca și al echipei U-Banca Transilvania; partener al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Partener Oficial - Banca Oficială a Echipei Olimpice - ”Team Romania”.

 image

Cristian Sandru

Practicant Street Workout & Calisthenics

 image

Cătălin Sprînceană

Președintele Federației de Ciclism, manager al echipei de ciclism MTB BikeXpert Racing Team, comentator sportiv.

Invitații Sport Talks 2023 în dialog cu Mihnea Măruță și Cristian Mândru, despre relația dintre eșec și succes.

2023 playlist

about 2022

about 2019

Agassi si Steffi Graf vin la

Sports Festival 2024

Bilete aici