Biletul de sănătate revine în toamna 2022 - Sports Festival

Biletul de sănătate revine!

Cluj-Napoca

Ești gata de mișcare?! Fă încălzirea! SPORTS FESTIVAL readuce Biletul de Sănătate în Cluj-Napoca.


SPORTS FESTIVAL a lansat în 2020 prima stație sportivă smart din România, în Cluj-Napoca. Cu ajutorul ei, călătorii au putut să obțină un bilet de autobuz într-un mod gratuit și sănătos: făcând 20 de genuflexiuni.
Tichetul a fost denumit, în mod simbolic, BILETUL DE SĂNĂTATE și a fost valid pentru o călătorie în rețeaua de transport public a orașului.

Biletul de Sănătate creează o legătură directă între activitate fizică și beneficiu, oamenii primind imediat o recompensă, un bilet de bus gratuit. Mișcarea aleasă să fie inclusă în proiect este una de bază, ușor de realizat, cu aport benefic major pentru persoana care introduce în rutina zilnică această mișcare.

Așa am ajuns în faza a treia a programului inițiat de Sports Festival, cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca și al Consiliului Local. Călătorii vor putea, din nou, să obțină un bilet de autobuz gratuit în schimbul a 20 de genuflexiuni, executate în maxim două minute.
Stația Biletul de Sănătate și-a asociat numele cu una dintre cele mai tranzitate stații din oraș, Memorandumului Sud, încă de la început.
Cea de-a doua fază a proiectului s-a desfășurat în august 2021-februarie 2022, perioadă în care peste au fost emise 60.000 bilete de autobuz.
În total, în cele două faze ale proiectului, clujenii au făcut peste 2,3 milioane de genuflexiuni!

PROGRAM

Luni – Duminică: 08.00-20.00

 

Stația: Memorandumului SUD

 

Durată campanie: septembrie 2022 – octombrie 2022

 

Bilete emise sunt valide pentru o călătorie în toată rețeaua de

transport public urban CTP Cluj-Napoca, timp de 7 zile.

2,3 milioane de genuflexiuni în primele două etape ale proiectului

308 de zile
115.772 de bilete emise
231.554 de minute de mișcare
1.852.352 de calorii arse
2.315.440 de genuflexiuni făcute

 image

Mirel Alexa

Director Executiv SPORTS FESTIVAL

“Toate acțiunile noastre de când am lansat festivalul au aceeași misiune: de a-i inspira pe oameni să facă mișcare, să descopere ce sport li se potrivește și să lase acel sport să le transforme viața.

Proiectul Biletul de Sănătate este modalitatea noastră de a transmite oamenilor că sportul îți aduce multe beneficii imediate, dar și pe termen lung. Proiectul-pilot din Cluj-Napoca a avut mare succes și ne bucurăm că alături de autoritățile locale am găsit soluții de continuitate la nivel local.

De asemenea suntem bucuroși că am pornit foarte multe discuții de implementare și în alte orașe, astfel că anul viitor cel mai probabil vom avea o mini rețea de „stații de sănătate”.

 image

Emil Boc

Primar al Municipiului Cluj-Napoca

„Stația sportivă inteligentă de autobuz a fost extrem de bine primită la Cluj. Mii de persoane de toate vârstele au acceptat provocarea de a face 20 de genuflexiuni.

Ne dorim să dezvoltăm proiectul-pilot al celor de la Sports Festival în orașul nostru, Cluj-Napoca fiind renumit pentru faptul că promovează sportul și soluțiile de mobilitate sustenabilă. Avem mai multe companii la Cluj care doresc să asigure continuitatea acestei inițiative și le mulțumim tuturor!

Acesta este un exemplu ilustrativ pentru modul în care sectorul ONG, mediul privat și administrația locală pot colabora eficient și genera impact pozitiv pentru comunitate în proiecte dintre cele mai variate. Felicitări tuturor celor care s-au implicat în acțiune!”

parteneri