CANICROSS - DOG speed run - Sports Festival

CANICROSS

Parc Central, 16 IUNIE 2024

300 m - tandem om + câine

OBSTACLE RUN

Premii
(masculin și feminin):
Loc 1: 600 lei
Loc 2: 400 lei
Loc 3: 250 lei

50 m – doar câine

DOG SPEED RUN

Premii
MINI Câini mici: produse + treats

MIDI Câini medii: produse + treats

MAXI Câini mari: produse + treats

Cursa fun cu obstacole pentru câini

și oamenii lor

Haideți împreună la festival și bucurați-vă de probele de Canicross concepute special pentru voi! 

Când faci lucruri împreună cu câinele tău sunteți mai fericiți amândoi. Așa că vă propunem să alergați împreună. Cea mai frumoasă parte a zilei pentru câinele tău este petrecută cu tine, astfel că, la Sports Festival poți să stimulezi nevoia câinelui de timp petrecut împreună, dar și de exercițiu fizic și mental. Canicross este un sport în care echipa formată din om-câine aleargă în tandem pe un traseu cu obstacole.

Am conceput pentru voi un traseu distractiv, care va fi înconjurat de zone dedicate prietenilor noștri patrupezi, aducând astfel în centrul festivalului multe elemente din universul canin.

Aleargă cu câinele tău, bucură-te de conexiune cu corpul tău, câinele tău, comunitate și natura.

DESFĂȘURAREA PROBEI “FUN OBSTACLE RUN”

 • Participanții la Canicross FUN OBSTACLE RUN vor alerga, împreună cu câinele alături de care s-au înscris, un traseu de aproximativ 300 m presărat cu obstacole.
 • Vârsta minimă pentru câine este de 12 luni.
 • Nu este permisă participarea la cursă cu mai mulți câini. Echipa este formată dintr-un alergător și un câine.
 • Locație start: pe pagina dedicată a competiției pe sportsfestival.com, 16 iunie 2024, ora 16:00.
 • Timp limită de terminare a cursei: 20 minute.
 • Fiecare participant va pleca după cel anterior, în funcție de progresul concurentului anterior.
 • Suprafața de alergare este în proporție de aproximativ 90% iarbă și poate prezenta denivelări, rădăcini de copac sau poate fi acoperită cu pat de frunze. În funcție de precipitații și temperaturi, anumite porțiuni pot fi acoperite cu noroi.
 • Fiecare alergător trebuie să depună toate eforturile necesare pentru a se asigura că propriul câine nu afectează participarea la cursă a celorlalți alergători sau câini.
 • Dacă un arbitru stabilește că un participant la Canicross dă dovadă de comportament nesportiv sau inadecvat pentru desfășurarea cursei, în zona evenimentului sau pe traseu, acesta va fi descalificat. Această dispoziție este valabilă înaintea, în timpul și după încheierea evenimentului.
 • Este interzis abuzul câinilor, atât fizic, cât și verbal. Dacă, în opinia arbitrului, un participant la Canicross nu respectă câinele, acel alergător va fi descalificat.
 • Dacă un câine devine inapt sau refuză să avanseze din orice motiv, partenerului său de echipă nu i se va permite să termine cursa. Ei trebuie să părăsească zona de concurs și să anunțe un arbitru cât mai curând posibil în situația în care câinele are nevoie de o intervenție de urgență.
 • Pe secțiunile tehnice sau înguste ale traseului, câinele poate rămâne în spatele alergătorului. La depășire, participantul la Canicross care aleargă mai repede trebuie să strige „Depășire prin stânga/dreapta” sau „Alergător în spate” pentru a avertiza pe alergătorul din față cu privire la intenția sa de depășire. Alergătorul care este depășit trebuie să se asigure că propriul câine aleargă pe o parte a potecii și nu incomodează alergătorul care face depășirea.
 • Se recomandă alergătorilor ai căror câini sunt afectați de prezența celorlalți câini să permită o distanță suficientă pentru câinii lor, în special la începutul cursei, pentru a atenua stresul nejustificat.
 • Pentru siguranța tuturor participanților, un medic veterinar și o ambulanță vor fi disponibile pe toată durata evenimentului.
 • Toți participanții la Canicross trebuie să dea dovadă de respect față de ceilalți participanți și câinii acestora în orice moment și să dea dovadă de fair-play. În plus, în cazul în care un alergător sau un câine este în pericol, TOȚI concurenții au datoria de a oferi ajutor în cazul în care sunt în măsură să facă acest lucru în mod rezonabil și în condiții de siguranță.
 • Folosirea de playere MP3 sau orice alte dispozitive electronice cu căști, care afectează capacitatea de a auzi arbitrii sau pe ceilalți alergători este strict interzisă! Oricine utilizează un astfel de dispozitiv va fi rugat să înceteze imediat folosirea acestuia, în caz contrar, acesta va fi descalificat.
 • Primii 3 câștigători din fiecare categorie vor primi premii speciale din partea partenerilor și toate echipele care termină cursa Canicross vor primi medalii. Te încurajăm să termini cursa împreună cu câinele tău, dar te rugăm să nu forțezi câinele dacă este obosit și refuză să continue cursa din orice motiv.
 • De asemenea, pe toată durata evenimentului, alergătorul este 100% responsabil de câinele împreună cu care formează o echipă la cursa de Canicross.

DESFĂȘURAREA PROBEI “DOG SPEED RUN”

 • Cursa de Dog Speed Run se va desfășura pe o distanță de 50m.
 • Câinii vor alerga de la A la B cu ajutorul stăpânului și a unei alte persoane.
 • Proprietarul câinelui va sta la coadă la linia de start, lăsând un spațiu de desfășurare echipei anterioare de cel puțin 3m.
 • Proprietarul va lăsa câinele la linia de START în grija organizatorului sau a unei alte persoane.
 • Va alerga la linia de FINISH, de unde își va încuraja câinele să alerge cât poate de repede în direcția lui.
 • Proprietarul va părăsi zona de finish în condiții de siguranță și se va îndrepta către un loc mai liniștit pentru a-i permite câinelui să revină la o stare de calm.
 • Toți câinii participanți la cursa de DOG SPEED RUN vor primi o medalie.

Kit de concurs

Kitul de concurs  îl vei putea ridica în 14-15 iunie de la zona de concurs CANICROSS: Parcul Central

Kit-ul de concurs pentru proba FUN OBSTACLE RUN cuprinde:

tricoul oficial, număr concurs, 1 bandană, 1 apă, punct de alimentare, medalie de participare la sosire, surprize de la parteneri.

Modalități de plată

Taxa de participare se poate achita:

ONLINE, la completarea formularului, prin Netopia

Taxă de participare

Pentru proba de FUN OBSTACLE RUN, taxa de participare este 80 lei până în 19 mai, 100 de lei până în 12 iunie.

Pentru proba DOG SPEED RUN, taxa de participare este de 20 lei i până în 19 mai, 30 de lei până în 12 iunie.

Ultima zi de înscriere pentru CANICROSS este 12 iunie 2024. Inscrierile venite dupa data de 12 iunie nu includ kit de participare complet. 

Condiții de participare

Participanții sunt obligați ca la înscriere să citească și să urmeze instrucțiunile prezentate în acest REGULAMENT, să asculte și să urmeze instrucțiunile organizatorilor furnizate la locul de desfășurare a evenimentului. Prin participarea la această competiție, participanții sunt de acord să respecte și să se conformeze tuturor prevederilor, termenilor și condițiilor prezentului Regulament:

 • Voi citi „Regulamentul” afișat pe site și voi fi de acord cu el înainte de a participa
 • Mă voi prezenta cu buletin și carnetul de sănătate al câinelui pentru a avea acces la eveniment
 • Câinele meu se va prezenta la VET CHECK în ziua de concurs (verificare carnet de sănătate)
 • Câinele meu are cel puțin 12 luni
 • Câinele meu NU are vaccinul antirabic expirat în ziua concursului
 • Câinele meu NU face parte din rasele cu botul turtit (dificultăți de respirație la alergare pe distanțe medii și lungi)
 • Femela mea NU e în călduri, NU e gestantă și NU alăptează
 • Pe tot parcursul participării la eveniment, câinele meu va purta lesă
 • Voi limita interacțiunea câinelui meu cu alți câini, cu copii sau cu persoane străine
 • Dacă nu sunt major, voi veni cu un părinte / tutore
 • Dacă am sub 12 ani, părintele / tutorele va trebui să mă însoțească pe circuit

Regulament

Consultă regulamentul competiției înainte completezi formularul de înscriere:

Regulament competitie

 image

Canicross

CaniCross Run Vatra Dornei vrea să contribuie la crearea în jurul nostru a mai multor echipe om-câine: dezvoltate armonios, pline de respect reciproc, care se ajută unii pe alții să trăiască o viață mai sănătoasă și mai împlinită.

 image

TelePaws

Partenerul tău digital pentru îngrijirea animalelor de companie.

TelePaws este mai mult decât o simplă aplicație de telemedicină veterinară; este partenerul tău de încredere pentru sănătatea animalelor.
Cu o abordare empatică și orientată către siguranță, confort și educație, TelePaws redefinește standardele îngrijirii veterinare, oferindu-ți soluții personalizate și suport specializat, indiferent de ora sau locația în care te afli.

Prin integrarea celor mai recente tehnologii, cum ar fi consultațiile video și monitorizarea remote, TelePaws aduce îngrijirea veterinară la îndemâna fiecărui Pet Parent. În plus, aplicația oferă consultanță specializată pentru a ajuta proprietarii de animale să înțeleagă mai bine nevoile de sănătate ale prietenilor lor necuvântători și să ia decizii mai informate în ceea ce privește îngrijirea lor.