inițiere în sport

Sport pentru copiii tăi. Sport pentru tine. Gratuit.

 

Descoperă la ce sport este talentat copilul tău. Află ce sport îi place lui și la ce club sportiv îl poți înscrie ca să-i susții mai departe dezvoltarea armonioasă. Înainte să țintim către visul unei cariere în sport pentru el, pornim cu pași mărunți spre disciplina pe care juniorul tău o primește prin intermediul practicării sportului. Drumul lui, de la pregătirea sacoșei/ gentuței cu echipament, la responsabilitatea pe care o are purtând-o, la mândria pe care o simte jucând titular în echipamentul clubului. Urmează antrenamentele, munca individuală, munca în echipă, autoritatea antrenorului, bucuria victoriei și durerea înfrângerii.

Toate aceste susțin o creștere armonioasă și construiesc un corp atletic, dar înainte de toate, așa se construiesc caractere de viitori adulți puternici.

Iar multitudinea de sporturi disponibile în secțiunea de ABC din festival îți permite o primă interacțiune cu sporturi pe care încă poate nu le-ați încercat. Împreună. Descoperă și tu sporturi noi, află ce abilități sportive ai, dă-i juniorului șansa să te vadă drept exemplu.

Pașaportul Sports Festival

Ca lucrurile să fie și mai interesante, am conceput un pașaport sportiv, în care juniorul poată aduna ștampile – medalii de trecere cu brio de fiecare sport pe care îl învață parcurgând circuitul propus de noi. La final, un pașaport cât mai plin înseamnă premii pentru ei.

Punctul de verificare al pașapoartelor va fi info point-ul festivalului, iar premiile le vom anunța curând.

A

Aikido

Aikido ajută la dezvoltarea armonioasă atât a fizicului, cât și a psihicului. Este un sport bazat pe învățarea tehnicilor de autoapărare, care antrenează reflexele și crește semnificativ gradul de coordonare a mișcărilor. Totodată, contribuie la sporirea încrederii în sine și la menținerea unei o stări generale bune.

Program și detalii în curând.

Aerial Sports

O oră intensivă de Pole Fitness arde mai multe calorii decât o ora la sală. Activitatea are multiple beneficii: te ajută să-ți intărești încheieturile, previne osteoporoza, reduce durerile musculare, pe cele de spate și de gât, ajută la imbunătățirea sistemului circulator. Totodată, îți dă o stare de bine, ajutând la îmbunătățirea sănătații psihice și emoționale, întrucât explozia de endorfine emanată reduce stresul și tensiunea.

La Sports Festival o să ai ocazia să înveți acrobații, coregrafii și trick-uri la bară. Vei putea urmări și demonstrații care ridică spectacolul la un alt nivel.

Program și detalii în curând.

B

Baschet

Baschetul îți pune întreg corpul în mișcare. E un sport care ajută la sănătatea cardiovasculară și care arde rapid caloriile. Într-o oră de baschet, o persoană cu greutatea de 75 de kilograme poate arde în jur de 600 de calorii, în timp ce o alta de 113 kilograme va arde 900 de calorii.

Practicând baschetul, vei avea oase mai puternice, dar și un sistem imunitar mai bun. Coordonarea sporită, capacitatea de concentrare îmbunătățită și progresul mental sunt alte beneficii ale acestui sport.

Program și detalii în curând.

Body Weight Training

Body Weight Training înseamnă costuri mici și rezultate maxime. Chiar și cu o serie scurtă de exerciții, întreg corpul este lucrat. Musculatura devine mai puternică cu fiecare antrenament, iar echilibrul și flexibilitatea se accentuează.

Poți practica Body Weight Training oriunde, fiind o activitate de interior și exterior. Prin combinarea exercițiilor cardio cu cele de forță, e un sport care transformă fizicul într-unul mai puternic, dar și mai frumos modelat. Exercițiile ard rapid grăsimile din corp, fiind dezvoltată masă musculară.

Program și detalii în curând.

C

Caiac

Caiacul oferă o experiență unică pentru că ai ocazia să simți bucuria mișcării pe apă. La Sports Festival, împreună cu cei de la Caiac Smile, ai ocazia să simți libertatea și relaxarea sau ai șansa să-ți descoperi o nouă pasiune.

10 caiace duble și 5 caiace simple vor fi puse la dispoziția celor care doresc să facă o plimbare pe lac sau să se inițieze în acest sport. Vor exista și demonstrații de slalom, în care vor fi abordate tehnicile: eschimo roll și self rescue. Totodată, vor fi demonstrații ale tehnicii de vâslire și demonstrații ale persoanelor cu dizabilități.

Program și detalii în curând.

D

Darts

Darts-ul ajută la îmbunatățirea coordonării minte-corp. Pe măsură ce jucătorul aruncă la țintă, își exersează tehnica, dar și strategia. Jocul în sine pune mintea în mișcare și eliberează stresul.

Program și detalii în curând.

Dance

Dansul ne ajută să devenim mai flexibili, dar și mai puternici. Prin dans, ne tonifiem corpul și creștem rezistența fizică. Căpătăm mai multă energie și devenim mai sănătoși. Dansul ne aduce împreună, fiind o activitate socială. E o modalitate grozavă de a combate stresul și de a îmbunătăți starea de spirit.

Dansul previne depresia și bolile cardiace. Ne uităm în oglindă zâmbind, ne dă o stare generală de bine reducând tensiunea și stresul. Prin 30 de minute de dans, executat zilnic în ritm moderat, putem pierde până la 0,5 kg pe săptămâna.

Program și detalii în curând.

E

Echitația

Echitația creează caractere puternice, care văd partea frumoasă a vieții. Te ajută să devii mai disciplinat și mai grijuliu. Totodată, echitația reducere nivelul stresului și anxietatea, întărește întreaga musculatură și îmbunătățește postura corpului.

Program și detalii în curând.

F

Fitness

Exercițiile pot fi practicate la orice vârstă, iar antrenamentul nu-ți va lua foarte mult timp. Fitness-ul reduce atât nivelul de colesterol, cât și nivelul stresului din viața ta. Fiecare exercițiu îți va da energia necesară pentru întreaga zi. Practicând acest sport, vei dormi mai bine și vei fi mai echilibrat, fiind sporită și capacitatea de concentrare. Vei arăta mai armonios, iar întreg organismul va resimți efectele.

Program și detalii în curând.

Fotbal

Fotbalul e mai mult decât un sport cu mingea. Este o activitate care vă ajută să vă creșteți rezistența fizică și să vă tonifiați musculatura. În fotbal, întreg corpul este solicitat, atât fizic, cât și mental. Prin antrenamente constante, se îmbunătățesc capacitățile cardiace și respiratorii.

Comunicarea pe teren, coordonarea mișcărilor și tehnica de joc construiesc un caracter disciplinat. Accentul pus pe echipă, și nu pe individ, dezvoltă abilitățile sociale ale fiecărui practicant. Indiferent de poziția din teren, sunt antrenate reflexele, agilitatea și capacitatea de anticipare. Jucătorii își unesc eforturile într-un scop colectiv, fiecare pasă dată fiind rezultatul unei bune comunicări.

Fotbalul poate deveni locul tău de evadare. Pe teren te poți elibera de griji și stres, indiferent de vârstă. Copiii care practică fotbal vor deveni adulți mai responsabili, dornici să motiveze și să inspire. Adevărați lideri, ai căror abilități de conducere vor fi antrenate încă de mici. Fotbalul este despre acceptarea înfrângerilor și savurarea victoriilor. Pentru cei înaintați în vârstă, e un mod de a combate osteoporoza și de a consolida masa musculară.

Program și detalii în curând.

G

Gimnastica

Echilibrul corporal, flexibilitatea ridicată, capacitatea de coordonare sporită sunt doar câteva din avantajele practicării acestui sport grațios. Participarea la antrenamentele de gimnastică îi va ajuta pe cei mici să nu devină supraponderali. Totodată, gimnastica ritmică ține departe diabetul și bolile de inimă.

Program și detalii în curând.

Î

Înot

Practicarea înotului îți ajută corpul să devină mai puternic, pentru că musculatura devine din ce în mai tonifiată. Înotul ajută la creșterea rezistenței fizice și întărirea metabolismului. Sportul ajută și la reducerea unor dureri sau crește capacitatea de a te recupera după o accidentare. Mediul umed e foarte benefic pentru persoanele cu astm bronșic. Într-o oră de înot, o persoană poate arde până la 500 de calorii.

Program și detalii în curând.

K

Karate

Prin fiecare antrenament de karate executat, corpul tău se schimbă. Condiția fizică se îmbunătățește, iar capacitatea de concentrare este din ce în ce mai ridicată. Crește treptat și rezistența la efort, iar musculatura va dobândi alt tonus. Karate este despre auto-disciplină, perseverență și asumarea greșelilor.

Copiii vor învăța încă de mici ce înseamnă respectul, iar solemnitatea dojo-ului îi vor ajuta să crească mai stăpâni pe sine și mai încrezători în forțele proprii.

Program și detalii în curând.

M

Minihandbal

Minihandbalul îmbunătățește flexibilitatea corpului și dezvoltă aptitudinile atletice. Promovează munca în echipă și comunicarea între jucători, ajută la creșterea încrederii în sine și stimulează mintea. Mușchii brațelor sunt lucrați armonios, iar inima dobândește un ritm cardiac mai bun.

Program și detalii în curând.

Mountain Bike

Mountain Bike-ul îți modelează mușchii într-un mod armonios. Practicând regulat sportul, poți da jos kilogramele, căci într-o oră de pedalat, arzi între 400 și 1000 de calorii. Riscul apariției bolilor cardiace scade, iar stresul și anxietatea sunt blocate. Mountain bike-ul, prin prisma faptului că e practicat în aer liber, te ajută să dormi mai bine. E o evadare din rutina zilnică, o modalitate de a medita și de a te reconecta cu tine.

Program și detalii în curând.

R

Rugby

Practicarea acestui sport solicită tot corpul. Fiecare mișcare ajută la îmbunătățirea densității osoase și a musculaturii. Codurile sportului implică disciplină, iar în timp se dezvoltă capacitatea de comunicare în echipă, dar și auto-disciplina. Rubgy-ul crește anduranța și flexibilitatea, în timp ce reduce stresul.

Program și detalii în curând.

S

Schi

Schiul este un sport care solicită și tonifică întreg corpul. Agilitatea, flexibilitatea, coordonarea, echilibrul și concentrarea sunt aspecte pe care practicarea acestui sport le îmbunătățește. Într-o oră poți arde între 350 și 650 de calorii. Schiul ajută la purificarea plămânilor, pentru că pârtiile se află în zone de mare altitudine. Este un sport care reduce stresul și crește adrenalina, iar experiențele de pe pârtie nu se compară cu nicio altă senzație.

Program și detalii în curând.

Skateboard

Flexibilitate mai mare, coordonare îmbunătățită și anduranță fizică sunt doar câteva din beneficiile practicării skateboardingului. Pentru a face un trick, e nevoie de multă precizie și concentrare, dar și de răbdare. Metabolismul va fi din ce în ce mai provocat, iar întreg corpul va fi pus la lucru. Într-o oră de practicare poți arde între 150-500 de calorii.

Program și detalii în curând.

Scrimă

Scrima presupune rapiditate, agilitate și flexibilitate. Jocul de picioare constant lucrează musculatura, iar mișcările accentuează rezistența fizică. Este un sport în care vigilența este cuvântul cheie. Practicarea lui sporește agilitatea intelectuală, iar sănătatea inimii se va îmbunătăți considerabil.

Program și detalii în curând.

Strength & Conditioning

Prin Strenght & Conditioning se analizează tiparele de mișcare ale atletului, astfel încât antrenorul îl poate sfătui ce exerciții să facă în vederea prevenirii accidentărilor. Activitatea ajută la creșterea atenției practicantului asupra mișcării propriului corp. Un alt beneficiu este o performanță îmbunătățită, întrucât în timp, crește anduranța.

Starea generală de sănătate, duritatea oaselor și recuperarea rapidă după accidentări sunt rezultate ale practicării constante a activității sportive. Totodată, crește masa musculară, iar metabolismul primește o doză puternică de energie, asigurând o stare de spirit mai bună.

Program și detalii în curând.

Spikeball

Practicarea acestui sport îți recalibrează percepția spațială, fiind nevoie de atenție și precizie pentru a-l practica. Spikeball nu e doar distractiv, ci ajută și funcțiile motorii, învățând jucătorii să-și controleze mai bine corpul. În timp, prin practicarea lui, jucătorilor le crește anduranța și li se îmbunătățește condiția fizică.

Program și detalii în curând.

T

Tir cu arcul

Practicarea acestui sport are beneficii multiple, atât la nivel mintal cât și fizic. Fiind o activitate care necesită răbdare, calm și concentrare. Tirul cu arcul sporește capacitatea de adaptare la situații dificile, ajutând organismul să se relaxeze. Chiar dacă pare o activitate statică, exersarea ajută la tonifierea musculaturii.

Tirul cu arcul e un sport pentru toate vârstele, iar bazele pot fi puse începând de la vârsta de 3 ani. Este o activitate care se poate desfășura în aer liber, cât și în poligoane special amenajate, anotimpul de afară nefiind un factor cheie pentru practicarea lui.

Program și detalii în curând.

Tenis de masă

Printre principalele beneficii aduse de tenisul de masă se numără: stimularea funcționării creierului, dezvoltarea gândirii strategice, sporirea capacității de concentrare și antrenarea coordonării văz/mâna.

Tenisul de masă te ajută să pierzi în greutate, căci într-o oră de tenis de masă se pot arde 600-700 de calorii la nivel intermediar/avansat și în jur de 300 la nivel începător. Deși este relaxant și ajută la eliminarea stresului, prin repetatele deplasări rapide și dinamice, tenisul de masă solicită intens gambele și coapsele.

Program și detalii în curând.

V

Volei

Voleiul este un sport care se poate practica de plăcere sau pentru performanță. Prin fiecare joc, îți vei ascuți reflexele și vei avea un metabolism mai bine pus la punct. Totodată, vei căpăta noi abilități de a lucra în echipă, iar oasele tale vor fi din ce în ce mai puternice.

Într-o oră de volei, vei reuși să arzi între 600-800 de calorii.

Program și detalii în curând.

z

Zumba

Zumba e una din cele mai distractive activități sportive. Te scoate din plictiseală, în timp ce te ajută să îți transformi silueta într-una armonioasă. Arzi calorii și topești grăsimile din corp, pe ritmurile muzicii.

Zumba accelerează metabolismul. Într-o oră poți arde între 300 și 600 de calorii, în funcție de viteza mișcărilor. E o activitate benefică pentru inimă, dar și pentru suflet, întrucât stimulează încrederea în sine. Alte beneficii sunt: îmbunătățirea posturii, creșterea flexibilității și reducerea nivelului de stres și anxietate din organism.

Program și detalii în curând.

Mai Multe

parteneri

Sports Festival

este reprogramat în 2022

Vezi detalii