Ești gata de mișcare?! Fă încălzirea! SPORTS FESTIVAL readuce Biletul de Sănătate în Cluj-Napoca, cu noi update-uri și un tutorial care îi va ajuta pe călători să efectueze corect cele 20 de genuflexiuni cu ajutorul cărora vor obține un bilet de autobuz gratuit.
Stația sportivă și smart va fi amplasată din nou, pe strada Memorandumului, lângă stația de bus existentă. Metropolitan Life face mișcare alături de noi și sustine contravaloarea bilelor emise în prima lună a anului 2022.
SPORTS FESTIVAL a lansat în 2020 prima stație sportivă smart din România, în Cluj-Napoca. Cu ajutorul ei, călătorii au putut să obțină un bilet de autobuz într-un mod gratuit și sănătos: făcând 20 de genuflexiuni.
Ticketul a fost denumit, în mod simbolic, BILETUL DE SĂNĂTATE și a fost valid pentru o călătorie în rețeaua de transport public a orașului.
Biletul de Sănătate este un proiect care creează o legătură directă între activitate fizică și beneficiul primit, oamenii primind imediat o recompensă, un bilet de bus gratuit. Mișcarea aleasă să fie inclusă în proiect este una de bază, ușor de realizat, cu aport benefic major pentru persoana care introduce în rutina zilnică această mișcare.
Stația sportivă și smart a fost amplasată în 23 septembrie, inițial pentru de 2 săptămâni, pe strada Memorandumului, lângă stația de bus existentă. Softul aparatului utilizat identifică genuflexiunea făcută de participant, număra o serie de 20 și emite un bilet de bus valid pentru o călătorie în rețeaua CTP Cluj Napoca (zona urbană). Sports Festival a susținut contravaloarea bilelor emise în primele 2 săptămâni de campanie ale proiectului-pilot.
După cele 2 săptămâni de campanie, Biletul de Sănătate a primit o stație de bus permanentă care a funcționat până la finalul anului 2020.
După succesul înregistrat de campania Bilet de Sănătate, inițiativă Sports Festival, a fost continuată pe tot parcursul anului 2020. Stația a fost adoptată de o serie de parteneri privați care au susținut costul biletelor emise gratuit cetățenilor, în schimbul a 20 de genuflexiuni.
Cât timp stația sportivă smart a funcționat ca proiect pilot, s-au emis 14.500 de bilete de sănătate, mult peste așteptări și calcule inițiale.
STAȚIA DE SĂNĂTATE a fost adoptată ulterior de NTT DATA Romania, AROBS și Terapia, care au asigurat costul biletelor emise celor care au făcut genuflexiuni.
Director Executiv SPORTS FESTIVAL
“Toate acțiunile noastre de când am lansat festivalul au aceeași misiune: de a-i inspira pe oameni să facă mișcare, să descopere ce sport li se potrivește și să lase acel sport să le transforme viața.
Proiectul Biletul de Sănătate este modalitatea noastră de a transmite oamenilor că sportul îți aduce multe beneficii imediate, dar și pe termen lung. Proiectul-pilot din Cluj-Napoca a avut mare succes și ne bucurăm că alături de autoritățile locale am găsit soluții de continuitate la nivel local.
De asemenea suntem bucuroși că am pornit foarte multe discuții de implementare și în alte orașe, astfel că anul viitor cel mai probabil vom avea o mini rețea de „stații de sănătate”.
Founder & CEO AROBS
“Este o inițiativă care completează în mod fericit inițiativele legate de sport și stil de viață sănătos pe care le susținem. Anul 2020 a fost foarte sărac în evenimente sportive, iar AROBS și-a îndreptat eforturile financiare înspre a sprijini instituțiile medicale din toate județele unde avem sedii și echipe.
Biletul de sănătate este un proiect care atrage clujenii să facă sport într-un mod distractiv, în mijlocul orașului. Nu e un semimaraton sau un triatlon, aproape oricine poate face 20 de genuflexiuni și să călătorească eco și gratuit prin Cluj-Napoca.
Ne vedem la Stația de Sănătate!”
Primar al Municipiului Cluj-Napoca
„Stația sportivă inteligentă de autobuz a fost extrem de bine primită la Cluj. Mii de persoane de toate vârstele au acceptat provocarea de a face 20 de genuflexiuni.
Ne dorim să dezvoltăm proiectul-pilot al celor de la Sports Festival în orașul nostru, Cluj-Napoca fiind renumit pentru faptul că promovează sportul și soluțiile de mobilitate sustenabilă. Avem mai multe companii la Cluj care doresc să asigure continuitatea acestei inițiative și le mulțumim tuturor!
Acesta este un exemplu ilustrativ pentru modul în care sectorul ONG, mediul privat și administrația locală pot colabora eficient și genera impact pozitiv pentru comunitate în proiecte dintre cele mai variate. Felicitări tuturor celor care s-au implicat în acțiune!”
CEO NTT DATA Romania
“Suntem în continuare o companie care are caracter, are culoare și care este ancorată în comunitate. O companie care nu trăiește într-un recipient de sticlă, ci care face parte din societate, să fie și mai puternică. Cred cu tărie că arta, cultura și sportul sunt elementele de bază ale orașului nostru. Implicarea în astfel de proiecte sociale aduce un beneficiu comunității locale.
Este un act de solidaritate din partea noastră, a companiilor care își doresc o implicare activă și constantă. Investim în proiecte cu impact și încercam să construim o comunitate sustenabilă.”
CEO Terapia Cluj
”Suntem mereu în slujba sănătății oamenilor nu doar prin produsele farmaceutice pe care Terapia le oferă, ci și prin deschiderea și implicarea noastră constantă în viața comunității din care facem parte. Prezentă de 100 de ani în Cluj-Napoca și pe piața farmaceutică din România, Terapia a susținut de-a lungul timpului numeroase acțiuni frumoase de responsabilitate socială față de comunitate.
Sănătatea noastră este influențată de stilul de viață pe care îl adoptăm, de aceea ne bucurăm să fim alături de partenerii noștri într-un proiect unic precum acesta, cu ajutorul căruia avem posibilitatea să generăm un impact pozitiv care să contribuie la o evoluție sănătoasă a comunității prin introducerea mișcării în rutina zilnică.
Astfel, prin forțele noastre reunite dorim să îi încurajăm pe clujeni să își transforme stilul de viață într-unul activ și să facă cât mai multă mișcare pentru a preveni apariția mai multor boli fizice dar și pentru sănătatea psihică, mai ales în contextul actual. Scopul final al proiectului BILET DE SĂNĂTATE este asemănător cu cel al misiunii Terapia: îmbunătățirea sănătății și calității vieții oamenilor.”
„Noi, cei de la SYKES, suntem mândri să fim partenerii acestui proiect, cu atât mai mult cu cât își propune să încurajeze mișcarea într-un mod simplu și plăcut. Dacă anii trecuți am sprijinit colegii să vină la serviciu cu bicicletele, am susținut competiții sportive și am contribuit la reconstrucția unor trasee montane, iată că e momentul să revenim în ‘inima Clujului’ pentru a vedea cum stăm cu condiția fizică după o perioadă de restricții și limitări. Vă așteptăm și pe voi, dragi clujeni, alături de noi, la Stația de Sănătate și sperăm ca, împreună, să ne provocăm să devenim mai sănătoși și mai voioși!”