FEMEI IN MOTORSPORT

Cum ajunge o femeie pilot in motorsport? Află la Sports Festival, unde te invităm sa le cunosti pe Cristiana Oprea si Diana Hategan

Cristiana a trecut de la arhitectura la raliuri, unde a devenit cea mai activa femeie pilot din ultimii ani in Romania – motorsportul o ajuta sa se descopere cu fiecare kilometru la volan si vrea ca povestea ei sa incurajeze tinerii sa fie responsabili la volan.

Intamplarile din masina de curse, pe care o puteti vedea expusa si in cadrul festivalului, dar si alte ganduri despre #masinicupoveste le scrie pe Emoticar.ro, prin care isi inspira cititorii sa aiba curajul de a-si urma visul. In 2018 ea si copilotul ei, Diana Hategan, au devenit primul echipaj feminin romanesc din ultimii 50 de ani care au participat la un raliu in afara tarii, iar in 2019 a fondat platforma Femei in Motorsport prin care promoveaza egalitatea sanselor in automobilism.

Participarea se face prin inscriere la fata locului si nu se percepe taxa.

Joi: 12:00 – 20.00
Vineri: 10.00 – 20.00
Sambata: 10:00 – 22.00
Duminica: 10.00-21.00

LOCATIE: Parcul Central Cluj-Napoca, intrarea dinspre Cluj Arena

Automobilismul este unul dintre putinele sporturi care nu impune evaluarea si clasificarea performantelor in functie de gen, astfel ca fetele au pregatit inca un proiect ambitios pentru vara aceasta: pe 17-21 iulie vor participa la Rally di Roma Capitale, unde vor deveni primul echipaj feminin romanesc care participa in Campionatul European de Raliuri FIA ERC, infiintat in 1953. Astfel, Cristiana si Diana vor spune o altfel de poveste despre limite, despre daramarea stereotipului femeii la volan si in societate, dar si despre lipsa barierelor in sport. Mai multe despre asta puteti afla chiar de la pilotul Cristiana Oprea in cadrul Sports Talks.