Stația de sănătate

Stația
Memo

Biletul de Sănătate primește o stație de bus permanentă, până la finalul anului 2020.


După succesul înregistrat de campania Bilet de Sănătate, inițiativă Sports Festival, ea va fi continuată pe tot parcursul anului 2020. Stația va fi adoptată de o serie de parteneri privați care vor susține costul biletelor emise gratuit cetățenilor, în schimbul a 20 de genuflexiuni.

Stația sportivă smart a funcționat din 23 septembrie până acum ca proiect pilot. În tot acest timp, s-au emis 14.500 de bilete de sănătate, mult peste așteptări și calcule inițiale.

STAȚIA DE SĂNĂTATE va fi adoptată în primele săptămâni ale lunii noiembrie de NTT DATA Romania care va asigura costul biletelor emise celor care vor face genuflexiuni.

99 de zile
55.772 de bilete emise
111.544 de minute de mișcare
892.352 de calorii arse
1.115.440 de genuflexiuni făcute
14.300 bilete susținute de Sports Festival (22 days)
11.688 bilete susținute de AROBS (17 days)
7.500 bilete susținute de NTT DATA Romania (11 days)
22.284 bilete susținute de Terapia Cluj (49 days)

 image

Mirel Alexa

Director Executiv SPORTS FESTIVAL

“Toate acțiunile noastre de când am lansat festivalul au aceeași misiune: de a-i inspira pe oameni să facă mișcare, să descopere ce sport li se potrivește și să lase acel sport să le transforme viața.

Proiectul Biletul de Sănătate este modalitatea noastră de a transmite oamenilor că sportul îți aduce multe beneficii imediate, dar și pe termen lung. Proiectul-pilot din Cluj-Napoca a avut mare succes și ne bucurăm că alături de autoritățile locale am găsit soluții de continuitate la nivel local.

De asemenea suntem bucuroși că am pornit foarte multe discuții de implementare și în alte orașe, astfel că anul viitor cel mai probabil vom avea o mini rețea de „stații de sănătate”.

 image

Voicu Oprean

Founder & CEO AROBS

“Este o inițiativă care completează în mod fericit inițiativele legate de sport și stil de viață sănătos pe care le susținem. Anul 2020 a fost foarte sărac în evenimente sportive, iar AROBS și-a îndreptat eforturile financiare înspre a sprijini instituțiile medicale din toate județele unde avem sedii și echipe.

Biletul de sănătate este un proiect care atrage clujenii să facă sport într-un mod distractiv, în mijlocul orașului. Nu e un semimaraton sau un triatlon, aproape oricine poate face 20 de genuflexiuni și să călătorească eco și gratuit prin Cluj-Napoca.
Ne vedem la Stația de Sănătate!”

 image

Emil Boc

Primar al Municipiului Cluj-Napoca

„Stația sportivă inteligentă de autobuz a fost extrem de bine primită la Cluj. Mii de persoane de toate vârstele au acceptat provocarea de a face 20 de genuflexiuni.

Ne dorim să dezvoltăm proiectul-pilot al celor de la Sports Festival în orașul nostru, Cluj-Napoca fiind renumit pentru faptul că promovează sportul și soluțiile de mobilitate sustenabilă. Avem mai multe companii la Cluj care doresc să asigure continuitatea acestei inițiative și le mulțumim tuturor!

Acesta este un exemplu ilustrativ pentru modul în care sectorul ONG, mediul privat și administrația locală pot colabora eficient și genera impact pozitiv pentru comunitate în proiecte dintre cele mai variate. Felicitări tuturor celor care s-au implicat în acțiune!”

 image

Daniel Metz

CEO NTT DATA Romania

“Suntem în continuare o companie care are caracter, are culoare și care este ancorată în comunitate. O companie care nu trăiește într-un recipient de sticlă, ci care face parte din societate, să fie și mai puternică. Cred cu tărie că arta, cultura și sportul sunt elementele de bază ale orașului nostru. Implicarea în astfel de proiecte sociale aduce un beneficiu comunității locale.

Este un act de solidaritate din partea noastră, a companiilor care își doresc o implicare activă și constantă. Investim în proiecte cu impact și încercam să construim o comunitate sustenabilă.”

 image

Dr. Dragoș Damian

CEO Terapia Cluj

”Suntem mereu în slujba sănătății oamenilor nu doar prin produsele farmaceutice pe care Terapia le oferă, ci și prin deschiderea și implicarea noastră constantă în viața comunității din care facem parte. Prezentă de 100 de ani în Cluj-Napoca și pe piața farmaceutică din România, Terapia a susținut de-a lungul timpului numeroase acțiuni frumoase de responsabilitate socială față de comunitate.

Sănătatea noastră este influențată de stilul de viață pe care îl adoptăm, de aceea ne bucurăm să fim alături de partenerii noștri într-un proiect unic precum acesta, cu ajutorul căruia avem posibilitatea să generăm un impact pozitiv care să contribuie la o evoluție sănătoasă a comunității prin introducerea mișcării în rutina zilnică.

Astfel, prin forțele noastre reunite dorim să îi încurajăm pe clujeni să își transforme stilul de viață într-unul activ și să facă cât mai multă mișcare pentru a preveni apariția mai multor boli fizice dar și pentru sănătatea psihică, mai ales în contextul actual. Scopul final al proiectului BILET DE SĂNĂTATE este asemănător cu cel al misiunii Terapia: îmbunătățirea sănătății și calității vieții oamenilor.”

parteneri