Ready for Walking Month

9 septembrie 2020

reading time: 3 min, 35 sec

Un parapantist, un pilot de raliu și 2 sportivi din tenis formeză echipa Sports Festival de la Walking Month

 

Totul începe cu un pas. Înainte de orice performanță sau limită depășită, you have to walk before you can run.  Luna aceasta, facem echipă cu Walking Month și ne reamintim cât de benefic este mersul pe jos. Dacă anul acesta lucrezi de acasă, îți dăm motiv să ieși la plimbare și să faci pași. Cât mai mulți. Mai ales că în felul acesta vom ajuta cu toții la acoperirea costurilor a 20.000 de mese pentru vârstnicii singuri ai Clujului. O competiție caritabilă la care vom premia și noi 2 echipe cu geci softshell, buffuri și măști UV.

În sportul de performanță pasiunea, munca și talentul sunt completate de multă statistică. Tracking-ul unor parametrii-cheie te poate ajuta să îți îmbunătățești semnificativ performanța. O viață dedicată sportului și toată munca din spate se pot traduce în multe cifre complexe, pe care, de data aceasta, o să le punem în plan secund. Ne concentrăm doar pe mișcarea de bază: pas – plimbare – alergare.

Câți pași fac într-o zi normală un parapantist, un pilot de raliu sau o echipă mixtă de tenismeni?

Curioși să vedem ce înseamnă același parametru măsurat în sporturi diferite, am invitat la Walking Month, 4 sportivi de performanță: Marius Copil, Ana Bogdan, Toma Coconea și Simone Tempestini! Pe scurt, 2 sportivi din lumea tenisului, un parapantist și un pilot de raliu formează echipa Sports Festival de la Walking Month.

Poate te motivează să ții și tu pasul cu ei?! Pentru a fi corecți, cei patru participă doar pentru a te impulsiona, pentru cauza caritabilă și statistica din spatele pașilor, nu vor concura pentru premii sau clasament oficial, cu restul echipelor. Va fi cu siguranță interesantă comparația dintre rezultatele celor patru!

Cine sunt ei?!

Marius Copil (29 de ani)

Este cel mai bine clasat sportiv român din tenisul românesc în clasamentul ATP (single). Joacă tenis de la vârsta de 7 ani și îi place să colecționeze ceasuri. Cu siguranță, printre ele sunt și cele de antrenament, așa că va ține bine evidența pașilor. Cea mai mare performanță a lui a fost în 2018, când a ajuns pe locul 57 mondial.

Ana Bogdan (27 de ani)

Este jucătoare profesionistă de tenis. A început în forță: în 2009 a ajuns pe locul doi în clasamentul dedicat junioarelor. În 2016, la Brasil Tennis Cup, a obținut una dintre cele mai mari victorii ale carierei sale: a învins-o pe fosta număr unu mondial, Jelena Janković.  Cea mai înaltă clasare a atins-o în 2018: poziția a 59-a WTA, iar acum este dintre cele mai importante jucătoare ale echipei Fed Cup a României.

Toma Coconea (44 de ani)

Este un „zburător”, dar unul foarte bun la alergare montană. Un om care și-a urmat pasiunea și și-a depășit singur limitele. Tomi este singurul sportiv din lume care a participat la toate edițiile Red Bull X-Alps, cea mai dură competiție de aventură din lume. Iar acum, între zborurile de plăcere cu parapanta deasupra munților noștri, se pregătește pentru cea de-a zecea ediție X-Alpes.

Simone Tempestini (26 de ani)

Cel mai tânăr campion național absolut la raliuri din istoria României și singurul care a cucerit vreodată un titlu mondial la World Rally Championship. Membru al echipei clujene Napoca Rally Academy, a câștigat titlurile mondiale în 2016: campion mondial Junior și campion mondial la două roți motrice. Este clar un amator de viteză, așa că așteptăm să vedem cum se descurcă la mersul pe jos.

Acesta este echipa noastră de sportivi. Va fi cu siguranță interesant… Dar dacă Toma Coconea poate să zboare și să facă mii de pași pe zi, cu siguranță poți și tu!

Ai timp să te înscrii în Walking Month până în 11 septembrie, aici. Toate taxele de participare merg spre proiectul amintit mai sus: „Masa pe roți”, dezvoltat de Serviciului Maltez de Ajutor România, sucursala Cluj-Napoca. Cei mai buni vor fi recompensați! Am pus și noi la bătaie două premii: câte un kit format din geacă Softshell Nortfinder, un buff Sports Festival și o mască UV. Unul va merge către cea mai bună echipă, cealălalt pentru echipa cu cel mai bun progres din competiție.

Ready?! Let’s take a walk.