Voluntarii Sports Festival - Sports Festival

Voluntarii Sports Festival

4 aprilie 2023

reading time: 6 min, 49 sec

Sportul ne învață cum să facem echipă bună cu cei din jur, probabil de aceea avem cei mai grozavi voluntari. Sunt entuziaști, plini de viață, mereu în mișcare. Îi veți vedea peste tot în festival, gata să vă ajute cu orice, pentru ca voi să vă puteți bucura de sport și de show-urile minunate pe care le pregătim.

Vrei să te alături echipei de voluntari? Te poți înscrie aici. Dincolo de ”fișa postului”, îți promitem că vei avea parte de multă distracție și adrenalină.

Sara, Cristina, Florin, Irina și Vasile sunt câțiva dintre voluntarii Sports Festival, care au ales să fie alături de noi la ediția din 2022. Deși au vârste și ocupații diferite, Sara și Irina fiind printre cei mai tineri participanți, entuziasmul lor de a învăța lucruri noi, de a cunoaște oameni, de a afla mai multe despre sport sau chiar bucuria de a fi alături de sportivii pe care îi admiră, sunt dovezile cele mai bune că atunci când vrem să ne implicăm, contează doar pasiunea sau ceea ce ne motivează să mergem mai departe.

 

Teea, asistent coordonator voluntari: Sunt norocoasă că fac parte din echipa Sports Festival!

Teea este studentă în anul 3, la Creative Business, în cadrul universității NHL Stenden. A fost asistent de coordonator de voluntari, la ediția din 2022 a Sports Festival, unde a înțeles cât de complexă este organizarea din spatele unui festival.

”De-a lungul timpului, am participat la multe programe de voluntariat, așa am învățat că orice mână de ajutor contează. Am căpătat experiență și mi-am dorit mult să fac parte din echipa de organizare a Sports Festival, deoarece managementul și evenimentele sportive sunt parte din industria în care îmi doresc să profesez în viitor. Îmi place mult să fiu în mijlocul acțiunii și să văd cum funcționează lucrurile din „spatele scenei”, așa că, atunci când s-a ivit ocazia, m-am aruncat cu capul înainte. Îmi place să lucrez cu oameni tineri, mă simt în largul meu cu ei și mi se pare că dinamica a fost una foarte bună”.

De ce fac voluntariat: Îmi place mult să fiu în mijlocul acțiunii și să văd cum funcționează lucrurile din „spatele scenei”.

Cea mai mișto amintire: Îmi amintesc că mă plimbam toata ziua dintr-un capăt în celălalt al festivalului, să verific dacă e totul în regulă și, de fiecare dată, când intram în Sala Polivalentă sau pe teren, la Cluj Arena, mă opream câteva secunde să mă uit în jur. Mă simțeam foarte norocoasă că fac parte din echipa Sports Festival.

Ce campion am întâlnit: Din postura de asistent al coordonatorului de voluntari, am avut ocazia să întâlnesc invitații prezenți în festival, dar cred că cel mai entuziasmată m-am simțit în prezența Simonei Halep și a lui Horia Tecău. A fost prima dată când i-am întâlnit în realitate și mi-a plăcut relaxarea și deschiderea cu care au interacționat cu cei prezenți în festival, echipă, voluntari sau fani ai sportului.

Sports Festival în 3 cuvinte: Provocator – Intens – Complex

Ioana, coordonator voluntari: Cred cu tărie în activitatea de voluntar

Ioana lucrează zi de zi cu studenții de la Universitatea Babeș-Bolyai și este coordonatorul voluntarilor noștri de la bun început. Face o treabă minunată, deși nu e una ușoară, ci cu multe responsabilități: realizarea call-ului pentru înscrierea voluntarilor, selecția lor, pregătirea echipei, gestionarea documentelor, organizarea programului și coordonarea în timpul festivalului. Secretul ei: puterea de a deveni un liant între echipa de organizare și voluntari. Plus pasiune și drag de muncă.

Voluntar Sports FestivalIdeea organizării Sports Festival mi s-a părut încă de la început foarte bună. Acest eveniment a venit și și-a ocupat locul pe o nișă deloc exploatată. Mi se pare genială, într-un Cluj cu atât de multe festivaluri și evenimente diverse.

Îmi place să merg la evenimente sportive, să urmăresc competiții, să susțin și să admir sportivi. Sports Festival îmi oferă șansa să fac toate aceste lucruri, acasă la mine. Ce poate fi mai minunat?!

De-a lungul anilor am colaborat cu organizatorii Electric Castle, Comedy Cluj, TIFF și multe alte evenimente mai mici, fie ca durată sau amploare. La Sports Festival mi-a plăcut foarte mult echipa. M-a bucurat că au înțeles, chiar de la început, rolul pe care îl au voluntarii în festival, că mi-au îndeplinit multe din cererile pe care le aveam în privința voluntarilor și că au arătat un respect mare pentru fiecare voluntar în parte. This is such a big thing!

De ce fac voluntariat: Cred cu tărie în activitatea de voluntariat, pentru ca am fost voluntar în cadrul multor evenimente de pe vremea studenției. Am învățat foarte mult în urma acestor experiențe. Voluntarii sunt un pion important într-un eveniment. Sunt evenimente care cred că nu ar putea avea loc fără implicarea voluntarilor.

Cea mai mișto amintire: Îmi amintesc de câțiva voluntari foarte haioși, care mereu ne făceau să râdem și să uităm de oboseală. Marșul Sporturilor și ultima petrecere a voluntarilor. Am amintiri emoționante, cred că sunt nostalgică, dar în curând începe ediția din acest an.

Sports Festival în 3 cuvinte: Unic – Dinamic – Complet.

Înscrie-te și tu, AICI. Te așteptăm în echipa noastră!

Voluntar Sports Festival