Stația de Sănătate

15 octombrie 2020

reading time: 3 min, 24 sec

Biletul de Sănătate primește o stație de bus permanentă în Cluj, până la finalul anului 2020

Stația Memo devine „Stația de Sănătate”

 

“Sport has the power to chance to world. It has the power to inspire, it has the power to unite people in a way that little else does”. Acestea sunt celebrele cuvinte ale lui Nelson Mandela și suntem întru totul de acord. La o scară mai mică sau mai mare, sportul ne arată de fiecare dată puterea pe care o are de a schimba în bine comunități întregi și de aduce oamenii mai aproape. Iar acest lucru l-am văzut și la "Biletul de Sănătate".

Am inițiat un proiect-pilot, unic în țară, prin care ne-am dorit să motivăm oamenii să facă mișcare: o stație de bus smart: un roboțel care emite un bilet gratuit de călătorie pe mijloacele de transport în comun, la 20 de genuflexiuni executate corect. Am avut un atât de mare succes în cele 2 săptămâni de campanie, încât autoritățile locale ne-au sunat și ne-au spus că vor ca această campanie să fie continuată pe tot parcursul anului 2020. Și au găsit și soluții: stația va fi adoptată de o serie de parteneri privați care vor susține costul biletelor emise gratuit cetățenilor. AROBS Transilvania Software este prima companie care vine alături de Sports Festival și Primăria Cluj-Napoca pentru a susține „Stația de Sănătate”.

 

Până acum, s-au emis 13.500 de bilete de sănătate, mult peste așteptările și calculele inițiale. Asta înseamnă 270.000 de genuflexiuni executate, 27.000 de minute de mișcare și aproximativ 216.000 de calorii arse de cei care și-au luat biletul de sănătate.

Dl. primar Emil Boc: „Stația sportivă inteligentă de autobuz a fost extrem de bine primită la Cluj. Mii de persoane de toate vârstele au acceptat provocarea de a face 20 de genuflexiuni. Ne dorim să dezvoltăm proiectul-pilot al celor de la Sports Festival în orașul nostru, Cluj-Napoca fiind renumit pentru faptul că promovează sportul și soluțiile de mobilitate sustenabilă. Avem mai multe companii la Cluj care doresc să asigure continuitatea acestei inițiative și le mulțumim tuturor! ”

Mirel Alexa, director executiv Sports Festival:Toate acțiunile noastre de când am lansat festivalul au aceeași misiune: de a-i inspira pe oameni să facă mișcare, să descopere ce sport li se potrivește și să lase acel sport să le transforme viața. Proiectul Biletul de Sănătate este modalitatea noastră de a transmite oamenilor că sportul îți aduce multe beneficii imediate, dar și pe termen lung. Proiectul-pilot din Cluj-Napoca a avut mare succes și ne bucurăm că alături de autoritățile locale am găsit soluții de continuitate la nivel local. De asemenea suntem bucuroși că am pornit foarte multe discuții de implementare și în alte orașe, astfel că anul viitor cel mai probabil vom avea o mini rețea de stații de sănătate”.

Voicu Oprean, Founder & CEO AROBS: Este o inițiativă care completează în mod fericit inițiativele legate de sport și stil de viață sănătos pe care le susținem. Anul 2020 a fost foarte sărac în evenimente sportive, iar AROBS și-a îndreptat eforturile financiare înspre a sprijini instituțiile medicale din toate județele unde avem sedii și echipe. Biletul de sănătate este un proiect care atrage clujenii să facă sport într-un mod distractiv, în mijlocul orașului. Nu e un semi-maraton sau un triatlon, aproape oricine poate face 20 de genuflexiuni și să călătorească eco și gratuit prin Cluj-Napoca.”

Până acum, costul biletelor emise a fost suportat de noi (Sports Festival) și Primăria municipiului Cluj-Napoca, cu obiectivul principal și clar de a încuraja oamenii să introducă mișcarea în rutina zilnică.

Campania Sports Festival este menită să încurajeze mișcarea într-un mod interactiv, să promoveze un stil de viață sănătos și să ajute la prevenirea bolilor cauzate de un stil de viață sedentar. Stația de sănătate a fost amenajată lângă stația de bus Memorandumului Sud din Cluj-Napoca și funcționează zilnic, între orele 05.00-23.00. Tichetul a fost denumit simbolic BILETUL DE SĂNĂTATE și poate fi folosit pentru o călătorie în rețeaua de transport public a orașului, zona urbană, până la finalul anului 2020.