Profil de voluntar - I help, You Play - Sports Festival

Profil de voluntar — I help, You Play

11 mai 2022

reading time: 6 min, 49 sec

Sportul ne învață cum să facem echipă bună cu cei din jur, iar din echipa noastră fac parte cei mai grozavi voluntari. Ei sunt cei care ne molipsesc cu entuziasmul lor și cu setea lor de viață și mișcare. Îi veți vedea peste tot în festival, gata să vă ajute cu orice, pentru ca voi să vă puteți bucura de sport și de show-urile minunate pe care le pregătim. Iar tinerii care vor să li se alăture, sunt mai mult decât bine-veniți în echipa noastră și se pot înscrie aici. Dincolo de ”fișa postului”, le promitem că vor avea parte de multă distracție și adrenalină. Cel mai bine ne spun voluntarii noștri mai vechi.

Adela, voluntar SF: Am avut ocazia să o întâlnesc pe Simona Halep!

Adela are 19 ani și este studentă la Inginerie Medicală. A fost voluntar la ultima ediție Sports Festival și s-a înscris deja ca voluntar la ediția de anul acesta. Iar noi o așteptăm cu drag!

Voluntar Sports Festival”Eu am ajutat spectatorii să-și găsească locul la meciul de tenis al Simonei Halep, qm ajutat la crosul de noapte și a celui de zi, și în zona de inițiere. Recunosc, câteodată am simțit că este o cursă contra-timp pentru a face ca toate lucrurile să decurgă exact așa cum au fost plănuite de la bun început. Am mai făcut voluntariat, însă la Sports Festival mi-a plăcut buna organizare și oamenii din STAFF care au fost foarte răbdători și drăguți cu fiecare voluntar în parte. A fost o experiență de neuitat și am legat prietenii care încă mai dăinuie și azi.

Ideea unui festival care promovează sportul este una de-a dreptul ingenioasă. Dacă am face un calcul cam cât timp și bani s-ar cheltui doar pentru a încerca toate sporturile din cadrul festivalului, am ajunge la o suma exorbitantă și la un număr mare de ore.  Faptul că poți să încerci peste 40 de sporturi în cadrul unui festival ajută mult la descoperirea unor noi pasiuni și nu numai. Consider că un festival dedicat sportului ar putea să facă o schimbare majoră în viața amatorilor de tehnologie.

De ce fac voluntariat: Pentru a-mi ocupa timpul liber cu obiceiuri sănătoase, pentru a cunoaște oameni noi și pentru a dobândi cat mai multă experiență în comunicarea și colaborarea cu oamenii.

Cea mai mișto amintire: Bătălia cu apa! Claaar!!!

Ce campion am întâlnit: Sunt fană înrăită Simona Halep. În cadrul festivalului am avut ocazia să o cunosc.

Sports Festival în 3 cuvinte: Adrenalină – Fericire – Prietenie.

Elena, voluntar SF: Sports Festival are un vibe aparte. Este festivalul meu preferat!

Elena are 22 de ani. A studiat la Facultatea de Istorie și Filosofie, iar acum este masterandă. În același timp, se ocupă cu scrierea de articole în cadrul unei publicații de presă, dar și cu voluntariatul, pe care îl practică din școala generală. Pasionată de sport și, în mod special, de baschet, Elena este voluntar Sports Festival și are muuulte amintiri dragi de la ultima ediție.

Voluntar Sports Festival”La Sports Festival m-am ocupat de înscrierea participanților la competiția de baschet și de oferirea acestora a celor necesare (brățari, apă etc.). Pentru că sunt o persoană care nu prea stă pe loc, m-am ocupat și de câteva chestiuni logistice și am participat și la paradă. Cea mai mare responsabilitate mi s-a părut grija față de tabletele pe care le foloseam la înscrieri. O altă provocare a fost comunicarea cu cei mici care voiau să se înscrie la competiții.

Sports Festival este și va rămâne unul dintre festivalurile mele preferate din Cluj. Vibe-ul a fost unul extraordinar, la fel și echipa, și mi-au plăcut și task-urile pe care le-am avut.

Personal, când am văzut prima oară că există un festival dedicat sportului, nu mi-a venit să cred și mi-am spus că este imposibil să nu mă înscriu ca voluntar. Sportul este una dintre pasiunile mele cele mai mari, așa că această idee de festival m-a atras din prima.”

De ce fac voluntariat: Pentru a aduce un plus societății și pentru a mă dezvolta pe plan personal. M-a ajutat foarte mult pe parcursul vieții, pentru că fiind pusă în diferite contexte sociale sau situații stresante, a trebuit să depășesc anumite frici și să îmi duc task-urile la îndeplinire.

Cea mai mișto amintire: Parada din ultima zi a festivalului, unde am defilat cu steagurile.

Ce campion am întâlnit: Am întâlnit-o pe Simona Halep și jucători de baschet de la U-BT Cluj-Napoca, echipă pe care o susțin din anul I de studenție.

Sports Festival în 3 cuvinte: Distracție – Responsabilitate – Conexiune.

Cătălin, voluntar SF: Mi-a plăcut tot ce am făcut la Sports Festival!

Cătălin este voluntar dedicat Sports Festival! Are 24 de ani și este casier la un supermarket din Cluj-Napoca. A fost voluntar la ambele ediții ale festivalului și deja și-a anunțat angajatorii că nu vrea să rateze participarea la eveniment nici anul acesta.

Voluntar Sports Festival”Sports Festival a fost pentru mine o experiență foarte plăcută. Am făcut tot ce mi s-a cerut și cred că m-am descurcat bine, de la montajul terenurilor de badminton, la marcarea traseului pentru crosul de noapte. Cred că ideea unui festival dedicat sportului e minunată și cred că atrage mulți tineri ce pot deprinde obiceiuri sănătoase. Îmi place sportul. Îmi place să petrec timp cu oameni care au aceleași interese. Și iubesc fotbalul și baschetul.”

De ce fac voluntariat: Învăț lucruri noi și am șansa să cunosc oameni frumoși și să leg prietenii.

Cea mai mișto amintire: La meciul de fotbal de pe Cluj Arena am dus steagul pe teren.

Ce campion am întâlnit: Am avut ocazia să urmăresc îndeaproape marii noștri campioni din fotbal.

Sports Festival în 3 cuvinte: Prieteni – Sport – Experiență.

Ioana, coordonator voluntari: Cred cu tărie în activitatea de voluntar

Ioana lucrează zi de zi cu studenții de la Universitatea Babeș-Bolyai și este coordonatorul voluntarilor noștri de la bun început. Face o treabă minunată, deși nu e una ușoară, ci cu multe responsabilități: realizarea call-ului pentru înscrierea voluntarilor, selecția lor, pregătirea echipei, gestionarea documentelor, organizarea programului și coordonarea în timpul festivalului. Secretul ei: puterea de a deveni un liant între echipa de organizare și voluntari. Plus pasiune și drag de muncă.

Voluntar Sports FestivalIdeea organizării Sports Festival mi s-a părut încă de la început foarte bună. Acest eveniment a venit și și-a ocupat locul pe o nișă deloc exploatată. Mi se pare genială, într-un Cluj cu atât de multe festivaluri și evenimente diverse.

Îmi place să merg la evenimente sportive, să urmăresc competiții, să susțin și să admir sportivi. Sports Festival îmi oferă șansa să fac toate aceste lucruri, acasă la mine. Ce poate fi mai minunat?!

De-a lungul anilor am colaborat cu organizatorii Electric Castle, Comedy Cluj, TIFF și multe alte evenimente mai mici, fie ca durată sau amploare. La Sports Festival mi-a plăcut foarte mult echipa. M-a bucurat că au înțeles, chiar de la început, rolul pe care îl au voluntarii în festival, că mi-au îndeplinit multe din cererile pe care le aveam în privința voluntarilor și că au arătat un respect mare pentru fiecare voluntar în parte. This is such a big thing!

De ce fac voluntariat: Cred cu tărie în activitatea de voluntariat, pentru ca am fost voluntar în cadrul multor evenimente de pe vremea studenției. Am învățat foarte mult în urma acestor experiențe. Voluntarii sunt un pion important într-un eveniment. Sunt evenimente care cred că nu ar putea avea loc fără implicarea voluntarilor.

Cea mai mișto amintire: Îmi amintesc de câțiva voluntari foarte haioși, care mereu ne făceau să râdem și să uităm de oboseală. Marșul Sporturilor și ultima petrecere a voluntarilor. Am amintiri emoționante, cred că sunt nostalgică, dar în curând începe ediția din acest an.

Sports Festival în 3 cuvinte: Unic – Dinamic – Complet.

Înscrie-te și tu, AICI. Te așteptăm în echipa noastră!

Voluntar Sports Festival