Echipa de 10 | Nadia Comăneci

16 noiembrie 2020

reading time: 1 min, 51 sec

Nadia Comăneci este simbolul perfecțiunii în sport și continuă să inspire și acum generații de tineri pasionați de gimnastică. Este prima gimnastă din lume care a primit nota 10 într-un concurs olimpic. Mai apoi, au urmat alte medalii olimpice de aur.

În cadrul mini-seriei de interviuri Echipa de 10, celebra sportivă a povestit despre experiențele și emoțiile trăite înainte de a urca pe podium în cadrul unui interviu realizat la distanță, din Statele Unite ale Americii.

The perfect ten

Revăd destul de rar momentele de la Montreal, însă în fiecare an îmi aduc aminte de 12 iulie, ziua în care am primit acel 10 care de fapt a fost 1.00. Sigur, apreciez mai mult acum ca adult ceea ce am făcut atunci când aveam 14 ani și nu mi-am dat seama că voi schimba istoria unui sport.

De obicei nu mă uit la note. A fost o gălăgie mare în 1976 și am întors capul de curiozitate, când am văzut tabela arătând 1.00, care nu e o notă excepțional de bună. Mi-am dat seama că era ceva în neregulă cu tabelul de punctaj. Un coleg a spus că crede că e 10 și că e ceva în neregulă cu ce se arată pe tabelă.

Dor de România

Mă bucur că pot reveni în țară de foarte multe ori. Am de fapt o mare familie acolo și mulți prieteni, și familia mare de gimnastică. Bineînțeles, sunt în legătură mereu cu Federația Română de Gimnastică, cu Comitetul Internațional Olimpic și încerc să contribui cu ce pot și cu Fundația Nadia Comăneci să oferim și copiilor care nu au posibilități plăcerea de a practica sportul.

“Ilie Năstase a fost o inspirație pentru generația noastră”

Bineînțeles eram destul de mică atunci când am realizat performanțele lui Ilie Năstase. Eram toți bucuroși că o țară ca România poate să producă un tenisman care este cel mai bun în lume la momentul potrivit. Desigur, a fost o inspirație pentru generația noastră și bineînțeles că este o inspirație și acum.

Urmărește integral al patrulea episodul al seriei Echipa de 10, cu Nadia Comăneci, pe canalul nostru de Facebook.

Stay tuned for more!

Echipa de 10 este un proiect Sports Festival, conceput și realizat de Cosmin Hodor, în colaborare cu McCann Romania TV.