Crosul Supereroilor - Sports Festival

Crosul Supereroilor

25 mai 2023

reading time: 1 min, 3 sec

Supereroii, adică acei luptători aflați în slujba Binelui, pot să ia multe forme. Și, așa cum se vede și în filme, în viața de zi cu zi arată ca niște oameni obișnuiți. Morala: orice persoană se poate transforma într-un supererou, iar la crosul Sports Festival, cu siguranță fiecare alergător se va transforma într-unul. Totul, pentru o cauză mai mult decât nobilă: renovarea Clinicii de Obstetrică-Ginecologie “Dominic Stanca” din Cluj-Napoca (secția: Maternitate). Dacă nu știai, la Stanca se efectuează anual peste 2.200 de nașteri. Wow. Atât de mulți copii se vor naște pe viitor într-o secție renovată, la standerele acestui mileniu. Nouă ne și vine să ne aliniem la linia de start deja!

Cauza este susținută de Codin Maticiuc, prin Fundația Metropolis, în parteneriat cu Untold Universe și Sports Festival. El a venit cu această nouă misiune locală a programului Spitale Publice din Bani Privați. Prima etapă, care va începe în 29 mai, va dura 3 luni și va consta în renovarea Maternității, cu un cost estimativ de 235.000 Euro. A doua etapă care constă în modernizarea unității de Neonatologie are un cost estimativ de 265.000 Euro, iar pentru această fază a proiectului comunitatea din Cluj este încurajată să doneze.

Crosul Supereroilor va avea loc duminică, 4 iunie 2023. Startul se va da de pe Cluj Arena. La ora 08,30 începem încălzirea, iar la ora 09,00 strigăm ”3, 2, 1… START!”. Te-ai înscris deja la alergare sau te bate gândul?! Avem informații importante pentru oricare dintre situațiile în care te afli. Iată ce trebuie să știi:

  • Vor avea loc trei probe: PRO 10K feminin / masculin (+ premiu pentru record de timp), OPEN 10K feminin / masculin și OPEN 5K feminin / masculin.
  • Traseul pe care se va alerga măsoară 5 km și, binențeles, cei care vor alerga 10 km vor trebui să îl parcurgă de două ori: Cluj Arena – Splaiul Independenţei – Str. George Coșbuc – Parcul Central „Simion Bărnuțiu” – Pod Napoca – Bulevardul 1 Decembrie 1918 – str. Sigismund Toduță – str. Gavril Muzicescu – Bulevardul 1 Decembrie 1918 – Pod Napoca – str. Splaiul Independenței – Cluj Arena.
  • Kitul de concurs va conține numărul de concurs & cip de cronometrare, tricoul oficial, un săculeț, o bandană multifuncțională, medalia de participare (dar aceea o primești la sosire), un power bar, o sticlă de apă (avem puncte de alimentare pe traseu). Îl vei putea ridica de pe platoul Cluj Arena (lângă scenă).

PROGRAM RIDICARE KIT-URI:

  • Vineri, 2 iunie (10,00 – 20,00)
  • Sâmbătă, 3 iunie (10,00 – 20,00)
  • Duminică, 4 iunie 2023 (07,30 – 08,00)

Câștigătorii cursei OPEN de 10 kilometri (masculin și feminin) vor fi premiați cu 1000 de lei (premiul I), 700 de lei (premiul II) și 500 de lei (premiul III), iar câștigătorii cursei de 5 kilometri cu 700 de lei (premiul I), 500 de lei (premiul II) și 300 de lei (premiul III). Câștigătorii cursei PRO vor fi premiați cu 1200 de lei (premiul I), 900 de lei (premiul II) și 700 de lei (premiul III), cu un bonus de 500 lei pentru stabilirea unui record național de timp.

Până în 29 mai, alergătorii începători pot să participe gratuit la antrenamentele coordonate de Club Sportiv Atletic Cluj. Antrenamentele au avut loc în fiecare marți și joi a săptămânii, de la ora 18.00, și mai avem în față un antrenament sâmbătă, de la ora 10.00, pe Cluj Arena.

La fel ca anul trecut, o să avem muuulte vedete la linia de start și mulți sportivi. Să îți mai dăm încă un motiv să vii la alergare?! Fundația Motivation și asociația Caiac SMile vor participa la Crosul Supereroilor cu cea mai mare echipă de alergători în scaune cu rotile înscrisă din partea celor două organizații la o competiție de alergare din România. Hai, că se poate! Vino să fii și tu supererou pentru o zi. Se mai pot face înscrieri AICI.