Ambiția din suferință - Sports Festival

Ambiția din suferință

3 iulie 2024

reading time: 2 min, 23 sec

Cătălin Moroșanu, la Sports Talks: „Ambiția a venit la mine din suferință. Am învățat să canalizez suferința prin sport.”

A doua zi de Sports Talks ne-a adus noi povești din spatele culiselor celor mai mari sportivi români și nu numai. Știai că kickboxing-ul nu a fost primul sport practicat de Cătălin Moroșanu? Ți-ai fi putut imagina că succesul lui a fost rezultatul traumelor din copilărie?

Boxerul a încheiat sesiunea interviurilor cu o discuție profundă, în care a povestit cum a ajuns de la a fi bullied la a organiza campanii anti-bullying în școli, împotriva acestui lucru. Motivația și-a păstrat, bineînțeles, locul principal pe scena Sports Talks, unde Moroșanu a discutat despre canalizarea suferinței prin sport și îndeplinirea visurilor fără regrete.

Traumele nasc campioni

Cătălin Moroșanu: „Povestea mea e mai complicată. Eu m-am apucat de sport la 14 ani. Eram victima bullying-ului, am fost bătut inclusiv de o fată, în clasa a 7-a. Acum fac campanii în școli împotriva acestui lucru. Am avut multe traume în copilaria mea, și apoi m-am apucat de sport. Inițial, de rugby. 

Aveam un coleg de care nimeni nu se lua pentru că făcea rugby și am zis că așa vreau să fiu și eu. Atunci am început să fiu eu însumi. În momentul în care am început să fac sport, am început să fiu eu însumi. Sportul m-a salvat.”

Drumul în căutarea scopului

Cătălin Moroșanu: „După ce m-am retras din sport, nu mi-a fost ușor să îmi găsesc scopul. Nu știam ce să fac după ce mă trezeam dimineața. Când eram la Survivor, am avut timp să mă gândesc ce să fac mai departe cu viața mea. Acolo am avut acea revelație de a-mi deschide o academie de arte marțiale, ceea ce am și făcut după ce m-am întors din competiție.”

Un vis mai puternic decât frica

Cătălin Moroșanu: „Motivația intră în aceeași linie cu ambiția. Ambiția e de mai multe feluri. Unii se nasc cu ea, alții și-o formează din frustrare sau traume. Ambiția a venit la mine din suferință, dar nu e un lucru rău deloc. Am învățat să canalizez suferința prin sport.

Urcați de fiecare dată când trenul oprește în gara voastră. Bineînțeles că trebuie să și acționezi, să îți urmărești visul cu pași mărunți. Să nu vă fie frică să experimentați. Să nu vă fie rușine să visați. Eu am fost un visător.”

Sports Talks, locul unde afli poveștile din spatele culiselor

Cătălin Moroșanu, kickboxer și pugilist român profesionist, a participat la competiții prestigioase K-1 World Grand Prix în locații precum Budapesta, Amsterdam, Taipei sau Seoul. În prezent, sportivul are deschise două academii de arte marțiale, are în plan să o inaugureze și pe cea de-a treia și organizează gale profesioniste de kickboxing.

Sportivi de performanță, psihologi, oameni de business, la Sports Talks găsești povești inspiraționale din culisele succeselor și eșecurilor. Ne revedem anul viitor, la Sports Festival, în perioada 12-15 iunie, cu povești excepționale din lumea sportului.