Biletul de Sănătate

24 septembrie 2020

reading time: 3 min, 18 sec

Buy your bus ticket with squats

Știi cu siguranță deja câte beneficii are sportul pentru sănătate, dar de multe ori e greu să îți faci timp pentru câteva exerciții. Aici intervenim noi! Te provocăm și te motivăm să faci mișcare pentru un bilet de autobuz gratuit pe liniile de transport în comun din Cluj-Napoca. Câte?! O serie de 20 de genuflexiuni în maxim 2 minute și poți pleca mai departe la treburile zilnice cu un Bilet de Sănătate.

SPORTS FESTIVAL a inaugurat în Cluj prima stație sport smart de bus din țară

Am instalat lângă stația de autobuz Memorandumului Sud din Cluj-Napoca prima stație sportivă smart din țară. Timp de 2 săptămâni (23 septembrie-6 octombrie) aici poți să vii și să îți iei zilnic Biletul de Sănătate! Te așezi pe bulina roșie din fața unui roboțelului care îți va contoriza mișcările și îți va emite biletul, apeși pe butonul Vreau bilet de sănătate și poți începe genuflexiunile.

Cristiana Oprea, pilot de raliu: Mi se pare o experință super tare pentru că te provoacă, iar mie îmi plac foarte mult provocările de acest gen. Clujul întotdeauna inventează lucruri foarte faine!

Erik Barna – CEO Life is Hard: Sloganul nostru este că vrem să facem viața mai ușoară, prin urmare ne-am dorit să aducem tehnologia în stradă, să o facem accesibilă, fun și utilă pentru toată lumea. Ne-a plăcut foarte mult ideea proiectului. Programul se bazează pe o soluție de computer vision și identifică mișcarea corpului. Softul ia imaginile de la camera video, le interpretează, face numărătoarea genuflexiunilor, iar apoi emite Biletul de Sănătate.

Când am început softul nu eram încă în perioada de Covid, nu ne-am putut imagina că o să apară situația în care oamenii trebuie să stea cu mască pe față. Așadar, genuflexiunile trebuie făcute fără mască. Așteptăm să testeze și clujenii sistemul și să ne pună la încercare echipa de it-iști ca să perfecționeze softul cât mai mult.

Dacă ești o fire sportivă, cu siguranță nu vei întâmpina probleme. Dacă nu ai mai făcut mișcare demult, e timpul să faci din nou câteva genuflexiuni, mai ales că ne aflăm în Săptămâna Europeană a Sportului. Este un exercițiu fizic de bază pe care îl făceam și la orele de sport, ușor de realizat, dar cu aport benefic major pentru persoana care introduce în rutina zilnică acest exercițiu.

Maria Daud, antrenor The Box: Genuflexiunile ne ajută să ne întărim mușchii, să ne corectăm postura și să scăpăm de durerile de spate. Bineînțeles, lucrează bine fesierii. Cum se face corect o genuflexiune?! În primul rând trebuie să iei poziția corectă de start: să ai picioarele ușor depărtate, vârfurile spre exterior și să ai grijă ca trunchiul să îți coboare ușor în jos, să nu îl lași în față.

Chiar dacă am fost nevoiți, din cauza pandemiei, să amânăm festivalul de anul acesta, nu uităm de misiunea noastră de bază: promovarea sportului, a unui stil de viață sănătos și a bucuriei mișcării în general.

Mirel Alexa, director executiv Sports Festival: Toate acțiunile noastre de când am lansat festivalul au aceeași misiune: de a-i inspira pe oameni să facă mișcare, să descopere ce sport li se potrivește și să lase acel sport să le transforme viața.

Denumirea de Bilet de Sănătate este una reprezentativă, prin care vrem să arătăm lumii că printr-o simplă mișcare poți să ai o recompensă imediată. Primești acest bilet gratuit și în același timp câștigi puțină sănătate.

Este un proiect-pilot, dar dacă lucrurile vor merge bine și clujenii îl vor adopta, cu siguranță îl vom continua și, de ce nu, dacă există cerere, vom fi bucuroși să îl ducem și în alte orașe din România. este prima stație smart sportivă din țară.

Hai și tu!

Intră în echipa celui mai sportiv oraș din țară!

 

Sports Festival susține contravaloarea bilelor emise în cele 2 săptămâni de campanie. Proiectul Biletul de Sănătate este inițiat de SPORTS FESTIVAL, cu sprijinul financiar al Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca. Dezvoltat de Life is Hard și în parteneriat cu Banca Transilvania, Compania de Transport Public Cluj Napoca și Consiliul Județean Cluj.