Biletul de Sănătate revine - Sports Festival

Biletul de Sănătate revine

3 septembrie 2021

reading time: 2 min, 20 sec

Biletul de Sănătate, proiectul-pilot inițiat de Sports Festival care a avut un succes peste așteptări, a revenit în Cluj-Napoca în 23 august.  Călătorii din oraș pot obține un bilet de autobuz gratuit, în schimbul a 20 de genuflexiuni. Automatul a fost reinstalat în stația Memorandumului Sud, iar cei care vor să facă mișcare sunt provocați să execute mișcările cât mai corect. Biletele de Sănătate sunt valabile în rețeaua de transport public, zona urbană, timp de o săptămână. Automatul funcționează zilnic, între orele 08.00-20.00.

Ne bucurăm să revenim cu Biletul de Sănătate, un proiect tare drag nouă și comunității din Cluj-Napoca. Anul trecut am ieșit cu un proiect pilot care a avut un succes peste așteptări și din care am învățat multe. Am observat că mulți dintre călătorii care au obținut Bilete de Sănătate nu știu să execute corect o genuflexiune, așa că revenim acum cu o variantă îmbunătățită a softului, mai sensibilă la mișcările corpului. Persoanele care vor face mișcare în stația de autobuz smart, vor trebui să facă exercițiile cât mai corect. Iar ca să îi ajutăm, pe ecranul aparatului va rula un video creat cu ajutorul unor antrenori de sport în care se explică, pas cu pas, cum se face corect o genuflexiune. Una dintre misiunile noastre este să punem umărul la educația sportivă a comunității noastre, iar acesta este unul dintre proiectele prin care reușim să facem asta.” – Mirel Alexa, director executiv Sports Festival.

În prima lună de funcționare, biletele de sănătate vor fi susținute de Sykes.

„Noi, cei de la SYKES, suntem mândri să fim partenerii acestui proiect, cu atât mai mult cu cât își propune să încurajeze mișcarea într-un mod simplu și plăcut. Dacă anii trecuți am sprijinit colegii să vină la serviciu cu bicicletele, am susținut competiții sportive și am contribuit la reconstrucția unor trasee montane, iată că e momentul să revenim în ‘inima Clujului’ pentru a vedea cum stăm cu condiția fizică după o perioadă de restricții și limitări. Vă așteptăm și pe voi, dragi clujeni, alături de noi, la Stația de Sănătate și sperăm ca, împreună, să ne provocăm să devenim mai sănătoși și mai voioși! „

Biletul de Sănătate i-a determinat pe mii de clujeni să facă mișcare. De la finalul lunii septembrie a anului trecut de când a fost lansat până în 31 decembrie 2020, un milion de genuflexiuni au fost făcute pentru cele peste 55.000 de bilete de autobuz emise de automat. Aceasta înseamnă aproape 1.900 de ore de sport făcute în Stația de Sănătate amplasată lângă stația de bus Memorandumului Sud din Cluj-Napoca.

 Proiectul Biletul de Sănătate este inițiat de SPORTS FESTIVAL cu sprijinul financiar al Primăriei municipiului Cluj-Napoca, Consiliului Local și Sykes, în parteneriat cu Compania de Transport Public Cluj-Napoca și Consiliul Județean Cluj. Dezvoltat de Life is Hard.