EXPERIENTA SPORTS FESTIVAL

SPORTS FESTIVAL a recreat un intreg univers deschis oricarui iubitor de miscare si a adus in fata publicului un adevarat spectacol al sportului. In cele 4 zile de festival, peste 30.000 de oameni au participat zilnic la activitatile pregatite. Tenisul a fost vedeta acestei editii a festivalului, iar sportul a fost celebrat printr-o parada impresionanta a cluburilor sportive implicate in festival. Evenimentul a adunat, in acelasi loc, iubitori ai sportului, amatori, antrenori, sportivi, campioni, copii.

DARREN CAHILL, invitat special al acestei editii a festivalului, a intrat si el in teren alaturi de Simona Halep. Au jucat si Andrei Pavel, tatal Simonei Halep, primarul orasului Cluj-Napoca, Emil Boc, copiii de mingi si arbitri de linie.

Turnul SPORTS FESTIVAL din fata scenei a fost kilometrul zero al evenimentului si atractia principal outdoor. Trupa OK WORLD WIDE, care a facut senzatie in aproape toata lumea, a adus in premiera pentru Romania un nou concept de show: bagjump acrobatics. Acestia au facut acrobatii sarind de la 11 metri pe o perna uriasa. Intre demonstratiile spectaculoase, amatorii de senzatii tari au putut si ei experimenta saltul pe airbag.

Spectacol a facut si legenda acrobatiilor pe doua roti, Chris Pfeiffer, care a adus la Cluj, tot in premiera pentru Romania, primul show de e-motorbike stunt. Cei care iubesc adrealina au putut vedea si competitiile de SUPER ENDURO RACE si STRONGEST MAN ROMANIA vs. UNGARIA.

“Race your champions. Support your community!” este motto-ul sub care a fost organizat crosul de 5 si cel de 10 kilometri de duminca. Ciprian Marica a dat startul, iar cei peste 800 de oameni inscrisi au alergat alaturi de campioni precum Paul Georgescu, Vlad Pop Crisan si Laura Popescu. Totul, pentru miscare, dar si pentru a face Romania un loc mai bun. O parte din taxa de inscriere a fost directionata catre una din cele 3 cauze sociale sustinute: UNICEF, MagiCamp sau Telemedicina in epilepsie.

MASTERCLASS
SPORTS FESTIVAL a deschis anul acesta seria evenimentelor de know-how dedicata profesionistilor. MASTERCLASS-ul lui Darren Cahill: The art of coaching, a adunat sute de specialisti, antrenori, sportivi si jurnalisti din domeniul sportiv. Antrenorul care a transformat trei jucatori in cei mai buni sportivi ai lumii, a venit la Cluj din Australia pentru a participa la SPORTS FESTIVAL si a vorbit despre cum si-a adaptat antrenamentele pentru a scoate la suprafata atuurile fiecarui jucator in parte.

SPORTS TALKS
Cei care au ajuns la SPORTS TALKS in Parcul Central au putut sa asculte povestile de viata si sfaturile unor sportivi de talie mondiala si specialisti in domeniul sportiv. Au fost invitati ai acestor dezbateri: Razvan Mitroi, Mihai Covaliu, Darren Cahill, Alexandru Dedu, Loredana Dinu, Ciprian Marica, Lorand Balint, Adrian Beiu, Camelia Potec, Cristiana Oprea si Andreea Giuclea, echipa INVICTUS ROMANIA, Dragos Luscan, Chris Pfeiffer, Sergiu Mircea (Banca Transilvania), Virgil Soncutean (Allianz Tiriac).

SPORTS FESTIVAL reprezinta o initiativa unica in tara care aduce laolalta industria sportiva, profesionisti si amatori prin care dorim promovarea sportului, a bucuriei jocului, a unui stil de viata sanatos, cu focus si pe alfabetizarea sportiva a publicului.

13-16 iunie 2019, editia a 2-a. Ne vedem în 2020!